SN WK-Elftal: De 11 beste spelers van het WK 2018

Foto: SN WK-Elftal: De 11 beste spelers van het WK 2018

Het WK 2018 zit er inmiddels op. Het spel was bij lang niet alle wedstrijden even goed, maar er blonken desalniettemin een tal van spelers uit. Wij hebben in het SN WK 2018-Elftal de allerbeste gekozen!

Doelman: Thibaut Courtois (België)

Hij werd door de FIFA benoemd tot de Beste Doelman van het WK, en daar zijn wij het roerend mee eens. De Chelsea-sluitpost had veel concurrentie, bijvoorbeeld van Jordan Pickford (Engeland) en Hugo Lloris (Frankrijk), maar vooral zijn glansoptreden tegen Brazilië zorgt ervoor dat Courtois de voorkeur krijgt. 

Verdediger I: Kieran Trippier (Engeland)

Voor het WK was hij misschien niet gelijk een zeer aansprekende naam in de Engelse selectie, maar Trippier van Tottenham Hotspur maakte enorm veel indruk als rechter verdediger bij The Three Lions. Zo creëerde hij de meeste kansen van álle spelers op dit WK. 


Verdediger II: Raphael Varane (Frankrijk)

Waar zijn collega-mandekker Samuel Umtiti nog wel eens stond te schutteren, was Varane een absolute rots in de branding. Na de Champions League-titel, veroverde de verdediger nu ook nog eens de wereldtitel. Wat een jaar heeft hij gehad!

Verdediger III: Diego Godín (Uruguay) 

Uruguay werd in de kwartfinales uitgeschakeld door de uiteindelijke overwinnaar, Frankrijk. Toch verdient Godín zijn plekje in dit elftal. Samen met Atlético Madrid-maatje José Maria Gimenez legde hij onder meer Cristiano Ronaldo (Portugal) in de achtste finales volledig aan banden. Godín bewees absoluut één van de beste mandekkers van het moment te zijn.

Centrale middenvelder I: Luka Modric (Kroatië)

Uiteindelijk verloor Kroatië de finale van Frankrijk, maar tijdens de prijsuitreiking mocht Modric toch nog zilverwerk ophalen. Of beter gezegd, goud: de spelverdeler van Real Madrid werd immers gekozen tot de Beste Speler van het Toernooi. Modric kan in dit elftal dan ook zeker niet ontbreken. 


Centrale middenvelder II: N’Golo Kanté (Frankrijk) 

In zijn rol is Kanté een fenomeen. De balafpakker is overal op het veld te vinden, en levert bovendien bijna nooit de bal in bij de tegenstander. Naast regisseur Paul Pogba fungeerde hij als een niet te ontwijken stofzuiger.

Linker middenvelder: Eden Hazard (België) 

De derde plaats was niet waar men in België op hoopte, maar net als landgenoot Courtois was Hazard van bijna buitenaards niveau. Met zijn behendige dribbels, doelpunten én assists overtuigde de Chelsea-ster nog meer mensen in de vraag of hij na Ronaldo en Messi de nummer 3 van de wereld is op dit moment. 

Aanvallende middenvelder: Antoine Griezmann (Frankrijk)

In de groepsfase viel Griezmann nog behoorlijk door de mand bij Les Blues, maar met zijn doelpunten was de Atlético Madrid-vedette toch van enorme waarde. En dat zette hij in de knock-outfase door: uiteindelijk stopte de productie na zijn strafschop in de finale tegen Kroatië op 4 doelpunten.


Rechter middenvelder: Ivan Perisic (Kroatië) 

Naast Modric en Rakitic als de maestro’s op het middenveld, zorgde Perisic (Inter Milan) voor de meeste dreiging bij WK-revelatie Kroatië. Tweebenig, ijzersterk in de dribbel en bovendien effectief voor het doel. We zijn benieuwd of hij deze zomer nog een transfer gaat maken. Manchester United wordt genoemd, en dat is niet gek. 

Spits I: Kylian Mbappé (Frankrijk) 

Het wonderkind van Paris Saint-Germain wordt na dit WK al helemaal ‘de opvolger van Ronaldo en Messi’ genoemd. Zijn sprint tegen Argentinië zal nog lang in vele geheugens blijven staan. Mbappé werd gekozen tot de Beste Jonge Speler van het WK, en dat stond buiten kijf.


Spits II: Harry Kane (Engeland) 

En tot slot de Topscorer van het WK, die kan natuurlijk ook niet ontbreken: HurriKane. Dankzij de Tottenham Hotspur-lieveling bleef de droom over het ‘thuiskomen van het voetbal’ lang levende in Groot-Brittannië. Kane kwam tot 6 goals in Rusland. 

Reserves: Dejan Lovren, Ivan Rakitic (beiden Kroatië), Mario Fernandes (Rusland), Philippe Coutinho (Brazilië), Paul Pogba (Frankrijk) en Romelu Lukaku (België).

Ben jij het eens met dit elftal?

  • Ja, grotendeels wel
  • Nee, grotendeels niet..
858+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie