Voormalig Heerenveen-Belg wekt interesse en beslist snel

Soccernews

Anderlecht lijkt Youri Tielemans op korte termijn te verkopen aan een buitenlandse topclub. De Belgische kampioen werkt inmiddels aan de opvolging en denkt daarbij aan een voormalig Eredivisie-speler.

Volgens [i]Het Laatste Nieuws[/i] staat Sven Kums bovenaan het verlanglijstje in Brussel. De middenvelder heeft bij Watford nog een verbintenis tot medio 2021, maar na zijn moeizame uitleenperiode bij Udinese is het sterk de vraag of daar voldoende perspectief voor hem is. Een terugkeer naar Anderlecht lijkt dan ook mogelijk.

Kums speelde twaalf jaar in de jeugdopleiding van Anderlecht. Later kwam hij onder meer uit voor sc Heerenveen en AA Gent. Zelf wil de middenvelder dolgraag overstappen naar een ploeg waar hij wekelijks kan voetballen, omdat hij komende zomer hoopt op een plek in de WK-selectie van België.

[b]Update 22:22 uur[/b]
Herman Van Holsbeeck reageert namens Anderlecht op de berichtgeving. “Ik ga niet ontkennen dat Kums inderdaad iemand is die ons interesseert”, vertelt de bestuurder aan [i]VTM Nieuws[/i]. We hebben persoonlijk nog geen contact opgenomen met hem, maar we proberen te kijken of hij naar Anderlecht wil komen.”

Zaakwaarnemer Mogi Bayat vult aan: “Er hebben verschillende clubs interesse getoond in Sven, in België en in het buitenland. Hij beslist na de Italiaanse competitie, die komend weekend afloopt. Mogelijk zal hij volgende maandag al zijn beslissing bekendmaken.”

Is Anderlecht een goede keuze?

  • Ja
  • Nee
15+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie