10 van de mooiste doelpunten aller tijden

Foto: 10 van de mooiste doelpunten aller tijden

In het voetbal zijn er ontelbaar veel wonderschone goals geproduceerd. Iedere lijst van ‘de mooiste ooit’ is daarom per definitie subjectief, maar [i]SoccerNews.nl[/i] durft het aan om tien suggesties te doen die iedere voetballiefhebber hoort te kennen.

[b]10. Ronaldinho[/b]
Schoten van ruime afstand zorgen vaak voor enorme euforie. Vaak zijn het omschakelmomenten waarop spelers plotseling toeslaan, maar Ronaldinho slaagde er in 2002 op het WK in om doelman David Seaman van Engeland te verschalken met een vrije trap aan de zijlijn. Wat ons betreft weegt de schoonheid zwaarder dan de inschattingsfout van de opponent.

[b]9. Eric Cantona[/b]
Cantona heeft een omstreden reputatie opgebouwd. Iedere liefhebber kent bijvoorbeeld de trap die hij uitdeelde aan een supporter, maar zijn goal tegen Sunderland in 1996 zal evenmin worden vergeten. Zijn briljante stift in combinatie met de merkwaardige manier van juichen blijft in de herinnering hangen.

[b]8. Rivaldo[/b]
In het seizoen 2000-2001 moest FC Barcelona op de slotdag van het seizoen nog aan de bak om de voorronde van de Champions League te bereiken. Tegenwoordig is het bijna niet voor te stellen, maar goed, het lukte de Catalanen aan de hand van Rivaldo om Valencia te verslaan. Deze goal zal niet snel in de vergetelheid raken.

[b]7. Dennis Bergkamp[/b]
Bergkamp had gedurende zijn carrière patent op het maken van wonderschone goals. In Nederland herinneren we vooral zijn doelpunt op het WK 1998 tegen Argentinië, maar qua waardering scoort zijn bizar mooie treffer namens Arsenal tegen Newcastle United toch nog een tikkeltje hoger. Kijk en geniet!

[b]6. Roberto Carlos[/b]
Roberto Carlos stond bekend als een vleugelverdediger met een kiezelhard schot. Het was dan ook niet verbazingwekkend dat de Braziliaan regelmatig mocht aanleggen voor een vrije trap. In 1997 deed hij dat op wonderschone manier in een ontmoeting met Frankrijk en vooral de herhaling maakt duidelijk hoe knap deze treffer echt is.

[b]5. Lionel Messi[/b]
Volgens velen is Messi de allerbeste voetballer ooit en dus mag zijn naam niet ontbreken in dit overzicht. De Argentijnse superster van FC Barcelona kan een complete DVD uitbrengen met bijzonder fraaie goals, maar deze solo-actie tegen Getafe is toch wel de meest geprezen. Vooral omdat het doet denken aan een goal die we zometeen nog behandelen.

[b]4. Zlatan Ibrahimovic[/b]
Tegenwoordig geniet Engeland hoofdzakelijk van de briljante acties van Ibrahimovic. Ooit was dat wel anders. Zo wist de inmiddels oud-international op schitterende wijze toe te slaan met Zweden. Natuurlijk had doelman Joe Hart meer kunnen doen, maar de manier waarop de aanvaller hier doel trof is fenomenaal knap.

[b]3. Zinedine Zidane[/b]
Doelpunten worden over het algemeen extra goed gewaardeerd wanneer de belangen groot zijn. Neem bijvoorbeeld deze fantastische volley van Zidane in het shirt van Real Madrid, waar hij tegenwoordig als coach actief is. Dit doelpunt heeft extra lading gekregen omdat hij het deed in de finale van de Champions League tegen Bayer Leverkusen.

[b]2. Diego Maradona[/b]
Messi is in het verleden vaak vergeleken met zijn historische landgenoot Maradona. Aan weerszijden worden er allerlei argumenten bedacht om de beste speler aan te wijzen, maar er zijn ook een aantal overeenkomsten. Leg de goal van Messi (zie vijf) maar eens naast deze solo van [i]Pluisje[/i] op het WK 1986 tegen Engeland.

[b]1. Marco van Basten[/b]
Is het voor te stellen dat we deze toptien hadden geformeerd zonder die ene goal van Van Basten? Net zoals bij de negen voorgaande goals hadden we een leuke uitleg kunnen geven, maar bespaar die tijd en bekijk de beelden uit 1988 vooral zo vaak mogelijk. Wauw!

Welke goal is de mooiste?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
132+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:48
5+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
144+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
19+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
121+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
224+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
76+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
309+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
80+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
77+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
367+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
186+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
170+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
494+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
53+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
92+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
34+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
105+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
98+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
50+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
190+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie