10 spelers die ‘de nieuwe Messi’ werden genoemd

Foto: 10 spelers die ‘de nieuwe Messi’ werden genoemd

Lionel Messi is zonder enige twijfel een van de beste spelers ter wereld, misschien zelfs wel de beste aller tijden. Menigeen spiegelt zich aan de Argentijnse ster van FC Barcelona. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien spelers op een rijtje die zelfs werden omschreven als ‘de nieuwe Messi’.

[b]10. Martin Ödegaard[/b]
Op zeer jonge leeftijd debuteerde Ödegaard in de A-selectie van het Noorse Strømsgodset. Al snel werd de aanvallende middenvelder omschreven als een wonderkind en maandenlang werd zijn naam gelinkt aan grote clubs. Uiteindelijk tekende Ödegaard een verbintenis bij Real Madrid, maar de ‘Noorse Messi’ wacht daar nog op zijn doorbraak.

[img]//uploads/martin-odegaard(15-08-2016).jpg[/img]

[b]9. Marko Marin[/b]
We gaan door naar de ‘Duitse Messi’ en die luistert naar de naam Marin. Hij vormde bij Werder Bremen een uitstekend duo met Mesut Özil en verdiende daarmee een lucratieve transfer naar Chelsea, maar die club leende hem vooral uit en inmiddels staat hij al geruime tijd niet meer in de spotlights.

[img]//uploads/marko-marin(anderlecht)(20-06-2015).jpg[/img]

[b]8. Christian Atsu[/b]
Atsu kennen we vooral nog van zijn periode als Vitesse-speler, maar wist je dat hij ooit omschreven is als de ‘Afrikaanse Messi’? De Ghanees verdiende via FC Porto een transfer naar Chelsea, dat hem op huurbasis onderbracht in Arnhem. Atsu komt langzaamaan op een leeftijd dat hij moet bewijzen waartoe hij écht in staat is.

[img]//uploads/christian-atsu(everton)(27-09-2014).jpg[/img]

[b]7. Juan Manuel Iturbe[/b]
Iturbe is een Paraguayaan en werd in eigen land vergeleken met Messi. Die vergelijking werd alleen maar versterkt doordat hij eveneens Argentijns bloed door zijn aderen heeft stromen, maar vooralsnog loopt het niet naar wens. AS Roma verhuurde hem vorig seizoen nog tevergeefs aan AFC Bournemouth.

[img]//uploads/manuel-iturbe(as-roma)(04-03-2015).jpg[/img]

[b]6. Patrick Roberts[/b]
Iedere Premier League-club droomt van een speler als Messi. In eigen land had men hoge verwachtingen van Roberts, die liefkozend de ‘Engelse Messi’ werd genoemd dankzij goed spel bij Fulham en Manchester City behaalde vervolgens de hoofdprijs voor de tiener. Tegenwoordig speelt Roberts als huurling bij Celtic en dat gaat hem prima af.

[img]//uploads/patrick-roberts(celtic)(20-07-2016).jpg[/img]

[b]5. Alen Halilovic[/b]
We gaan door met de ‘Kroatische Messi’ genaamd Halilovic. In 2014 werd de aanvallende middenvelder bij Dinamo Zagreb opgehaald door FC Barcelona, waardoor hij teamgenoot werd van Messi. Na een jaar in het reserveteam werd de international vorig seizoen ondergebracht bij Sporting Gijón om vanaf deze zomer aan de slag te gaan bij Hamburger SV.

[img]//uploads/alen-halilovic(dinamo-zagreb).jpg[/img]

[b]4. Iker Muniain[/b]
Messi heeft natuurlijk de belangrijkste basis in Spanje gelegd en dus mag de ‘Spaanse Messi’ niet ontbreken. Die vergelijking viel ten deel aan Muniain, die als elegante vleugelspits zijn kunsten vertoonde namens Athletic Bilbao, maar een serieuze blessure heeft zijn ontwikkeling in Baskenland behoorlijk geremd.

[img]//uploads/iker-muniain(athletic-de-bilbao)(14-05-2014).jpg[/img]

[b]3. Mohamed Salah[/b]
Messi is in staat om tijdens de volle snelheid alsnog de juiste oplossing te kiezen met de bal. De Egyptenaar Salah is eveneens in staat om tijdens een snelle counter meester te blijven over de bal, waardoor de vergelijking al snel werd gemaakt. Via FC Basel, Chelsea en Fiorentina is de vleugelaanvaller uitgekomen bij AS Roma.

[img]//uploads/mohamed-salah(as-roma)(12-01-2015).jpg[/img]

[b]2. Lorenzo Insigne[/b]
In Italië werd Insigne eervol vergeleken met Messi. De aanvallend ingestelde voetballer heeft naam gemaakt namens Napoli, waar hij vorig seizoen zowel qua goals als assists in de dubbele cijfers eindigde. Dat bleek niet voldoende om Juventus voor te blijven op de ranglijst, maar Insigne hoopt dit jaar na het vertrek van Gonzalo Higuain alleen maar belangrijker te worden.

[img]//uploads/lorenzo-insigne(napoli)(10-11-2014).jpg[/img]

[b]1. Paulo Dybala[/b]
We sluiten deze lijst ‘natuurlijk’ af met een Argentijn. Landgenoot Dybala is omschreven als ‘de nieuwe Messi’ en daar kunnen we ons best iets bij voorstellen gezien zijn uitstekende prestaties in het tenue van Juventus. Menigeen heeft hem zelfs neergezet als de toekomstige Gouden Bal-winnaar. De tijd zal het leren…

[img]//uploads/paulo-dybala(juventus)(12-09-2015).jpg[/img]

Wie komt er het dichtst in de buurt?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
1156+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie