De 7 meest invloedrijke zaakwaarnemers ter wereld

Foto: De 7 meest invloedrijke zaakwaarnemers ter wereld

Het is algemeen bekend dat een goede zaakwaarnemer miljoenen kan verdienen aan de voetballerij. De wereldtop kan jaarlijks rekenen op imponerende inkomsten. [i]SoccerNews.nl[/i] zet de zeven best verdienende makelaars op een rijtje, gebaseerd op onderzoek van Forbes.

[b]7. Thomas Kroth[/b]
Kroth speelde zelf jarenlang als middenvelder in de Bundesliga. In 1991 stopte hij als profvoetballer en ging daarna aan de slag als zaakwaarnemer, wat hem zo’n 22,4 miljoen dollar aan commissies opleverde en dat is nog maar een schijntje van de afgesloten contracten. Manuel Neuer is een grote naam in zijn stal, net als Shinji Kagawa.

[img]//uploads/thomas-kroth(zaakwaarnemer)(14-12-2015).jpg[/img]

[b]6. Fernando Felicevich[/b]
Felicevich mocht afgelopen zomer weer een mooi bedrag bijschrijven vanwege de transfer van Arturo Vidal, die Juventus verliet voor Bayern München. Eerder bracht hij Alexis Sánchez naar Arsenal en Claudio Bravo naar FC Barcelona. Felicevich staat bekend als een vaderlijke zaakwaarnemer, die met 22,8 miljoen dollar aan commissies zeer succesvol is.

[img]//uploads/fernando-felicevich(zaakwaarnemer)(14-12-2015).jpg[/img]

[b]5. Mino Raiola[/b]
Raiola is een Nederlander van Italiaanse afkomst en is een van de meest besproken zaakwaarnemers ter wereld. Raiola heeft een aantal landgenoten onder zijn hoede, maar ook grote namen als Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en Mario Balotelli. Zijn teller staat op zo’n 28,6 miljoen dollar aan commissies, een tiende van zijn onderhandelde contracten.

[img]//uploads/mino-raiola(archief)(23-01-2015).jpg[/img]

[b]4. Jose Otin[/b]
Otin verdiende voorheen zijn centen als voetbalanalist voor de radio, maar handelt tegenwoordig in spelers. Hij heeft 58 klanten waaronder Pedro, Jesús Navas, Javi Martinez en Fernando Torres. Otin is goed voor 293,4 miljoen dollar aan contractwaarde plus 29,3 miljoen aan commissies.

[img]//uploads/jose-otin(zaakwaarnemer)(14-12-2015).jpg[/img]

[b]3. Volker Struth[/b]
De Duitse Bundesliga is niet zo lucratief als de Engelse Premier League, maar er gaat wel veel geld in om. Struth is een man die daar dankbaar van profiteert. Zijn teller staat op 424 miljoen dollar aan contracten plus 42,4 miljoen aan commissies. Zijn klanten zijn onder meer Toni Kroos, Marco Reus en Mario Götze.

[img]//uploads/volker-struth(zaakwaarnemer)(14-12-2015).jpg[/img]

[b]2. Jonathan Barnett[/b]
Zijn naam valt misschien niet eens zo vaak, maar Barnett is wel de man die Gareth Bale van Tottenham Hotspur naar Real Madrid bracht. Hij onderhandelde voor 439,6 miljoen euro aan contracten en hield daar zelf zo’n 44 miljoen aan over. Behalve Bale staan ook spelers als Luke Shaw, Joe Hart en Ashley Cole onder zijn hoede.

[img]//uploads/jonathan-barnett(zaakwaarnemer)(14-12-2015).jpg[/img]

[b]1. Jorge Mendes[/b]
De nummer één is nauwelijks een verrassing te noemen. Mendes onderhandelde voor zo’n 956 miljoen dollar aan contracten en verdiende nog eens 95,6 miljoen aan commissies. Dat is te danken aan grote namen als José Mourinho, Cristiano Ronaldo, Radamel Falcao, James Rodriguez, Ángel Di Maria en Diego Costa. Overigens kreeg hij van Ronaldo zelfs een eiland cadeau.

[img]//uploads/jorge-mendes(09-02-2015).jpg[/img]

Wie is de beste zaakwaarnemer?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
912+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie