Twitter barst los na Klassieker: Cillessen, Kramer en Nijhuis in de spotlights

Soccernews

Negen Eredivisie-wedstrijden stonden afgelopen weekeinde op het programma. Op Twitter werd volop geschreven over de ontwikkelingen op de velden en natuurlijk was Feyenoord – Ajax (1-1) toonaangevend. [i]SoccerNews.nl[/i] keek mee en zet de leukste, grappigste en belangrijkste tweets op een rijtje.

“Als objectieve kijker snap ik één ding niet. Iedereen bij Ajax meent dat gelijkspel terecht is. Heb ik een andere wedstrijd gezien?”, schrijft Frank Kuipers na afloop van Feyenoord – Ajax. Marcus den Blanken deelt die mening. “Ajax mist aanspeelpunt en spelmaker. Feyenoord kwalitatief minder, maar allemaal voetballers met goeie kop. Waren betere ploeg.”

Bij Feyenoord-supporters leeft vooral een teleurstellend gevoel. “Niet tevreden over het resultaat. Wel een Feyenoord gezien dat wilde winnen ten koste van alles”, concludeert Edgar Swagers. ‘Tommy’ vult aan: “Toch teleurstelling. Denk als we vorige week van ADO hadden gewonnen wel een soort van vrede had gehad.”

[img]//uploads/dirk-kuyt(feyenoord)(08-11-2015)(1).jpg[/img]

“Goeie pot. Feyenoord was beter. De andere Ajacieden mogen Cillessen op de knieën bedanken. Speelde een dijk van een wedstrijd”, luidt de mening van Roy Lammens. Ook Henk van der Sluis wijst naar de sluitpost van Ajax. “Cillissen voor mij Man of the Match van Feyenoord – Ajax. Wat een reddingen, bijna foutloos gekeept. Een 8! Minimaal!”

[b]Ajacieden kritisch[/b]
Ajax-supporters zijn zeer kritisch over het veldspel. “Ajax kon weer eens niet onder de duels uit voetballen.. Klopt niks van deze selectie. Handjes dichtknijpen met die mazzelgoal”, schrijft Sjoerd Tijssen. Bart Bloemkolk: “Sorry, ik geloof er gewoon niet meer in. Ajax is zijn gezicht kwijt en ik zie het niet meer terugkomen onder Frank de Boer.” Jeroen Spaan tot slot: “Ik kan wel leven met een 1-1 in de Kuip. Ajax moet wel een spits gaan kopen in de winter.”

[img]//uploads/opstootje-colin-kazim-richards(feyenoord)-jasper-cillessen(ajax)(08-11-2015).jpg[/img]

[b]Spitspositie Feyenoord[/b]
Ook de spitspositie van Feyenoord roept discussie op.‏ “Ben ik de enige die me mateloos irriteert aan Kramer? Steeds dat non gênante gedoe, stapjes te laat…”, schrijft ‘FR12Vin’. Manfred Knevel: “Zonder goede spits zal het weer niets worden. Kramer komt veel tekort… En Kazim ook…” ‘Gewoonjulias’ vervolgt: “Kunnen Kalou & Guidetti zich alstublieft melden bij Feyenoord in de winterstop ? Want Elia, Kazim & Kramer ? Nee man!”

[b]De arbitrage[/b]
Na afloop was er weer veel te doen over over de arbitrage, onder leiding van Bas Nijhuis ditmaal. De 1-1 van Davy Klaassen resulteerde in veel tweets en vooral omdat de bal net daarvoor de zijlijn passeerde zonder vlag- of fluitsignaal. “Nee tegen ongeldige doelpunten kun je niet in beroep gaan”, grapt ‘PimBoss’. Michiel de Visser ‏gaat in de tegenaanval: “Feyenoord klaagt over de arbitrage? El Ahmadi had met nog een half uur te spelen gewoon met rood van het veld gemoeten.”

[img]//uploads/bas-nijhuis(08-11-2015).jpg[/img]

Over en weer worden er verwijten op Twitter geplaatst, maar niet iedereen is kritisch jegens Nijhuis. “Is het typisch Nederlands om na meeslepende Feyenoord – Ajax mede dankzij Bas Nijhuis eerst alleen te lullen over de (goede) scheids?”, vraagt Frits Barend zich af. ‘aubeen’ voegt toe: “De wedstrijd is niet uit de hand gelopen. Het was een dijk van een wedstrijd inderdaad. Mede dankzij Nijhuis.”

[b]De toptweets:[/b]

Was Cillessen de Man of the Match?

  • Ja
  • Nee
265+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:36
17+
Nieuwe dreun voor Calvin Stengs
15:21
10+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
132+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
181+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
69+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
56+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
51+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
208+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
137+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
141+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
197+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
249+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
126+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
98+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
84+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
180+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
32+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
20+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
524+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
50+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie