De 10 meest beladen voetbalwedstrijden in de wereld

Soccernews

Het wereldwijde voetbal telt talloze derby’s en andere beladen wedstrijden. Iedere wedstrijd heeft zijn eigen charme, maar sommige krachtmetingen steken er bovenuit. [i]SoccerNews.nl[/i] licht de tien misschien wel mooiste wedstrijden uit.

[b]10. Racing Club – Independiente[/b]
[i]Clásico De Avellaneda[/i] is zeker niet de meest bekende wedstrijd ter wereld, maar de rivaliteit is enorm. Beide clubs komen uit de buitenwijken van Buenos Aires. Deze afkomst in combinatie met de sportieve concurrentie zorgt voor een enorme rivaliteit, ook al omdat Independiente in de ogen van de aartsrivaal een arrogante uitstraling bezit. Op de tribunes is de sfeer daardoor regelmatig verhit.

[img]//uploads/ajax-feyenoord(lijstje)(30-08-2015).jpg[/img]

[b]9. Ajax – Feyenoord[/b]
De meest beruchte wedstrijd van Nederland is ongetwijfeld [i]De Klassieker[/i], de veelvuldig afgewerkte confrontatie tussen Ajax en Feyenoord. Amsterdam versus Rotterdam, de meest succesvolle club versus de meest fanatieke club. De verschillen tussen beide clubs zijn enorm en dat zorgt voor wrijving. Helaas hebben vervelende incidenten er voor gezorgd dat er momenteel geen uitsupporters welkom zijn bij deze ontmoetingen.

[b]8. Fenerbahçe – Galatasaray[/b]
Turkse voetbalsupporters staan bekend als bloedfanatiek, met de aanhangers van Fenerbahçe en Galatasaray als uitstekende voorbeelden. Al ruim honderd jaar worden er onderlinge wedstrijden uitgevochten in Istanbul en dat heeft serieuze invloed op de onderlinge verstandhouding. De [i]Kitalar Arasi Derbi[/i] is een garantie voor een mooie doch vijandige sfeer.

[img]//uploads/galatasaray-fenerbahce(lijstje)(30-08-2015).jpg[/img]

[b]7. Flamengo – Vasco da Gama[/b]
Brazilië is een van de grootste voetballanden ter wereld. Natuurlijk willen de beste spelers in Europa actief zijn, maar dat maakt niet de wedstrijden in Zuid-Amerika niet minder interessant. De [i]Clássico Dos Milhoes[/i] tussen Flamengo en Vasco da Gama is er eentje om in de gaten te houden. De derby in Rio de Janeiro zorgt iedere keer weer voor een speciale sfeer.

[b]6. Celtic – Glasgow Rangers[/b]
Celtic en Glasgow Rangers (doorgestart als Rangers FC) zijn afkomstig uit het Schotse Glasgow, maar zijn totaal verschillend. Celtic staat bekend als katholieke club, waar de aartsrivaal als protestants te boek staat. Dat maakt [i]The Old Firm[/i] een zeer bijzondere wedstrijd. Zeker omdat zij tot het faillissement van Rangers in 2012 de titelstrijd uitmaakten, nu is dat bijna een garantie voor Celtic.

[img]//uploads/celtic-glasgow-rangers(30-08-2015).jpg[/img]

[b]5. AC Milan – Internazionale[/b]
Italië kent een aantal prachtige derbywedstrijden. Torino – Juventus en AS Roma – SS Lazio bijvoorbeeld, maar de ontmoetingen tussen AC Milan en Internazionale zijn misschien toch wel iets mooier gelet op de sportieve belangen. Inter staat historisch gezien bekend als de eliteclub van Milaan en AC Milan als de arbeidersclub. Beide clubs spelen de thuisduels in het Giuseppe Meazza, al gebruikt AC Milan liever de naam San Siro.

[b]4. Club Nacional – Peñarol[/b]
In Uruguay gaat de titelstrijd doorgaans tussen Club Nacional en Peñarol, wat automatisch zorgt voor een spanningsveld tussen beide clubs. Bovendien liggen de wortels in beide gevallen in Montevideo. De passievolle Uruguayanen kijken iedere keer weer halsreikend uit naar de [i]Clásico Del Fútbol[/i].

[img]//uploads/liverpool-manchester-united(lijstje)(30-08-2015).jpg[/img]

[b]3. Liverpool – Manchester United[/b]
Engeland heeft een roemruchte geschiedenis qua voetbal. Zo spelen Liverpool en Manchester United al sinds 1894 tegen elkaar. De steden liggen in dezelfde regio en beide clubs hebben elkaar meerdere malen afgelost als meest succesvolle Premier League-club ooit, wat natuurlijk extra interessant is. De onderlinge duels worden aangemerkt als spannend, doelpuntrijk en attractief.

[b]2. FC Barcelona – Real Madrid[/b]
Ook de wedstrijden tussen FC Barcelona en Real Madrid zijn een garantie voor gespreksstof. Dat heeft natuurlijk veel te maken met de sportieve verhoudingen, de jaarlijkse strijd om de macht in Spanje én Europa. Maar bovenal speelt politiek en cultuur een belangrijke rol. Onder generaal Franco groeide [i]El Clásico[/i] uit tot een nog meer beladen topwedstrijd, waarin de Catalanen zich besloten af te zetten tegen de hoofdstedelingen.

[img]//uploads/boca-juniors-river-plate(lijstje)(30-08-2015).jpg[/img]

[b]1. Boca Juniors – River Plate[/b]
Spanje heeft dus [i]El Clásico[/i], maar de Argentijnse topper tussen Boca Juniors en River Plate is de overtreffende trap. [i]El Superclásico[/i] is de naam van deze uiterst beladen wedstrijd. Beide clubs zijn afkomstig uit de wijk La Boca in Buenos Aires, maar sinds de verhuizing van River Plate naar een meer welvarend deel van de stad is de veelvuldig afgewerkte wedstrijd alleen maar toegenomen. De haat tussen beide clubs is enorm.

Welke is de mooiste wedstrijd?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
1920+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie