De 10 oude bekenden die PSV terug kan halen

Soccernews

Feyenoord haalde Dirk Kuyt en Ajax liet Johnny Heitinga terugkeren. Maar PSV slaagde er tot dusver nog niet in om een oude bekende terug te halen. Wie zijn de kandidaten voor die rol? [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien suggesties op een rijtje.

[b]1. Ibrahim Afellay[/b]
De eerste naam die bij de meesten op zal duiken is die van Afellay. Logisch, want hij wordt al een tijdje serieus gelinkt aan PSV. Na een mislukt avontuur bij Olympiakos wil hij weer steevast basisspeler worden, ook met het oog op het Nederlands elftal. “Hij weet we hem te bieden hebben, de bal ligt bij hem”, zei directeur Toon Gerbrands recent al..

[b]2. Jefferson Farfan[/b]
Nog zo’n voormalig publiekslieveling bij PSV; Jefferson Farfan. De Peruviaan staat inmiddels al jarenlang onder contract bij Schalke 04, maar in Gelsenkirchen is hij niet langer een onbetwiste basiskracht. Wellicht kan de Nederlandse landskampioen hem verleiden met Champions League-voetbal, aangezien Schalke na de zesde plek van vorig jaar niet eens Europa in gaat.. Farfan speelde tussen 2004 en 2008 118 duels voor PSV (57 goals).

[img]//uploads/alex(ac-milan)(17-07-2014).jpg[/img]

[b]3. Alex Rodrigo Dias da Costa[/b]
Na twee offensieve krachten is het nu tijd voor een echte, keiharde verdediger; Alex [i]De Tank[/i]. Tussen 2004 en 2007 maakte hij zich in 84 wedstrijden immens populair bij de aanhang. Hij werd in drie jaar drie keer landskampioen, bereikte de halve finale van de Champions League won de KNVB Beker. Inmiddels is hij overbodig bevonden bij AC Milan. Een terugkeer naar Brazilië lonkte, maar Santos haakte uiteindelijk af. Voor PSV lijkt Alex een mooie verdediger, naast Jeffrey Bruma en Nicolas Isimat-Mirin..

[b]4. Balazs Dzsudzsak[/b]
Wat was hij in Eindhoven toch weergaloos; de Hongaarse linksbuiten met dat fenomenale schot in de rechter poot. Tot teleurstelling van de gemiddelde voetbalfan vertrok hij in 2011 na drie jaar PSV voor het grote geld naar Anzhi, dat hem een jaar later verpatste aan Dinamo Moskou. Daar lijkt hij deze zomer te gaan vertrekken. Hertha BSC is bereid hem naar de Bundesliga te lokken, maar zou een nieuw avontuur met PSV in de Champions League niet veel mooier zijn? Na het vertrek van Memphis Depay is er in elk geval voldoende ruimte voor de international.

[img]//uploads/bryan-ruiz(fulham)(28-03-2015).jpg[/img]

[b]5. Bryan Ruiz[/b]
Een stukje minder geliefd dan alle andere negen namen, maar ook Bryan Ruiz kan een goede optie vormen voor het versterken van de PSV-voorhoede. De Costa Ricaan viel qua spel wat tegen toen de Eindhovenaren hem voor een half jaar huurde in 2014, maar hij maakte wel veel belangrijke goals. Fulham is hem liever kwijt dan rijk en onder meer Sporting Lissabon is serieus geïnteresseerd. Als PSV hem wil hebben, moet technisch directeur Marcel Brands dus haast maken..

[b]6. Nordin Amrabat[/b]
Ook Amrabat was bij PSV geen doorslaand succes. Tussen 2008 en 2011 toonde de flankspeler zich erg wisselvallig. Toch staat de Marokkaan bol van het talent, zo bleek ook de afgelopen twee jaar wel in Spanje. Amrabat werd verhuurd door Galatasaray, aan Malaga, en bewees zijn waarde daar behoorlijk. De Andalusiërs willen de oud-speler van VVV-Venlo dan ook graag voor 3,5 miljoen euro definitief aantrekken, maar zijn Turkse werkgever stribbelt nog tegen. PSV heeft dus nog tijd om haar slag te slaan..

[img]//uploads/erik-pieters(stoke-city)(20-10-2014).jpg[/img]

[b]7. Erik Pieters[/b]
Toch nog weer een verdediger; Pieters. Hij vertrok en maakte ruimte voor Jetro Willems, die nu op zijn beurt de stap naar een grote club kan maken. Mogelijk valt PSV in de zoektocht naar een vervanger wel terug op Pieters, die zich bij Stoke City knap heeft opgewerkt tot een gewaardeerde basiskracht. Hij speelde al vijf seizoenen bij PSV en is achttienvoudig international van Oranje.

[b]8. Jeremain Lens[/b]
Een veel besproken naam is die van Lens. Hij windt er niet langer doekjes om heen en wil, met het oog op de onrust in Oekraïne, liever vandaag dan morgen vertrekken bij Dinamo Kiev. Sunderland zou al een bod van bijna acht miljoen euro hebben gedaan, maar misschien wil Lens ook wel terugkeren bij PSV. Tussen 2010 en 2013 stond hij al negentig keer op de grasmat als aanvaller van de [i]Boeren[/i]. Een extra flankspeler, én gelegenheidsspits in één.

[img]//uploads/dries-mertens(2)(napoli)(19-05-2015).jpg[/img]

[b]9. Dries Mertens[/b]
Velen zullen hem onhaalbaar achten, maar was Andres Guardado dat ook niet? Hij verkoos Eindhoven boven Dortmund en Marseille.. Wellicht doet Mertens dit, met Champions League-voetbal op het oog, ook wel. SSC Napoli is tevreden over de kleine Belg, maar hijzelf prefereert een garantie op speelminuten elders. En die kan hij krijgen in het Philips Stadion. Derhalve kan de voorganger van Memphis Depay, ook zomaar eens weer zijn opvolger worden!

[b]10.Arouna Koné[/b]
Tot slot nog een suggestie voor de spitspositie. Luuk De Jong is de onbetwiste nummer één, maar bij een vertrek van Jurgen Locadia wil PSV nog graag een extra optie hebben. Koné kan de gedroomde ervaren back-up van De Jong zijn. Hij stond van 2005 tot 2007 al onder contract bij PSV en speelde daarna voor Sevilla, Levante, Hannover 96, Wigan Athletic en, sinds 2013, Everton. In Liverpool is hij ook geen basisspeler, dus dat kan een tweede avontuur in Noord-Brabant best aantrekkelijk maken voor de 32-jarige Ivoriaan.

Wie acht jij haalbaar en zie jij graag terugkeren?

  • Afellay
  • Farfan
  • Alex
  • Dzsudzsak
  • Ruiz
  • Amrabat
  • Pieters
  • Lens
  • Mertens
  • Kone
2298+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:50
1+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
6+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
28+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
133+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
45+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
27+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
66+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
251+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
28+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
273+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
738+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
290+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
734+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
72+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
91+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
127+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
22:07
446+
‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’
22:00
50+
Hiep hiep hoera: ORANJE, nee Duitsland EUROPEES KAMPIOEN! | Twee Viertje met jarige Aad #76
21:42
242+
‘Oranje-international in topvorm niet eens mee naar het EK’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie