“Hard werken verslaat talent, als talent niet hard werkt”

Soccernews

Aan het begin van het seizoen was hij nog een onbekende naam, maar als Ajax-trainer Frank de Boer hem nodig heeft, laat Joël Veltman geen steken vallen. “Ik heb nooit gehoord van: Joël is het toptalent. Ik voel mezelf ook niet zo’n talent als bijvoorbeeld Viktor Fischer”, zegt de jonge verdediger.

“Door hard te werken kun je ook ver komen. Ik zag een tijdje terug op De Herdgang, het jeugdcomplex van PSV, een zinnetje op de muur staan: ‘hard werken verslaat talent, als talent niet hard werkt.’ De trainer zei laatst ook zoiets. Als ik die tekst zie, denk ik: dat is mijn zinnetje”, aldus Veltman tegen [i]Ajax Life[/i].

Toby Alderweireld is de concurrent van Veltman. “Toby weet wat ik wel en niet kan. We praten er soms na de wedstrijd over en dat is alleen maar goed. Toby hoeft niet de hele week op me in te praten. Als hij niet verder kan, dan is het aan mij om het goed in te vullen.”

De net 21 jaar geworden Veltman ziet verbeterpunten. “Ik moet de juiste momenten herkennen om de middenvelder in te spelen of teruggaan om de andere kant van het veld te zoeken. Ook daarom is het goed in het eerste te spelen, want het niveau is hoger en spel gaat sneller, waardoor je ook sneller moet denken en beslissen.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie