Donovan schiet Los Angeles Galaxy naar winst MLS Cup

Soccernews

Los Angeles Galaxy heeft de MLS Cup gewonnen. Het team van Bruce Arena versloeg in de finale Houston Dynamo met 1-0. Op een slecht bespeelbaar veld was het uiteindelijk Landon Donovan die zijn ploeg naar het kampioenschap schoot.

Houston Dynamo kreeg verrassend de eerste kans van de wedstrijd. Na een nerveus begin was het Adam Moffat die een gevaarlijke vrije trap produceerde. Daarna kwam LA Galaxy meer in de wedstrijd. Een perfect afgemeten hoekschop van David Beckham kon echter niet in het doel worden gekopt door Adam Cristman.

Waar Beckham bleef strooien met geweldige voorzetten, kon spits Cristman de opgelegde kansen niet afronden voor [i]”The G’s”[/i]. Voor rust kreeg Dynamo nog een kans met Danny Cruz. Doelman Josh Saunders leek niet onder de indruk en kon de bal eenvoudig pakken.

In de tweede helft kreeg Robbie Keane al snel een levensgrote kans. De Ier miste het doel maar net. Later scoorde hij wel, maar hij werd afgefloten voor buitenspel. Corey Ashe is aan de zijde van Houston gevaarlijk met een schot in het zijnet. Moffat verzuimt daarna zijn ploeg op voorsprong te koppen.

Uiteindelijk is het Landon Donovan die de score openbrak. De Amerikaan kreeg een goede steekbal van Keane en kon afronden. Het doelpunt bleek uiteindelijk de beslissende. LA Galaxy mag zich voor de derde keer winnaar van de MLS Cup noemen. Eerder wonnen ze de prijs in 2002 en 2005.