Live wedden

Live wedden is een relatief nieuwe manier om te wedden op sport. Met live wedden kun je gokken op sportwedstrijden terwijl deze plaatsvinden. De kansen veranderen per moment, waardoor er nieuwe weddenschappen ontstaan voor jou als gokker.

Hoe werkt live voetbal wedden?

Tijdens live wedden op voetbal kunnen spelers hun inzet plaatsen naarmate de wedstrijd vordert. Op de websites of mobiele apps van bookmakers kun je gemakkelijk zien welke wedstrijden op dit moment gespeeld worden. In een overzicht van het sportsbook vind je de minuut, de tussenstand en eventueel statistieken. Ook worden de odds getoond voor verschillende weddenschappen die je meteen aan kunt aan. Soms duurt het wat langer voordat de bet wordt afgesloten, omdat ook de bookmaker mee kijkt naar de wedstrijd. Het is dus belangrijk om snel een inschatting te maken van de kansen en je slag te slaan wanneer je een goede live bet ziet.

Voordelen van live wedden

Sinds de komst van het internet en is live wedden een mooie toevoeging op de traditionele voorspellingen voorafgaand aan de wedstrijden. Het is namelijk erg spannend om bovenop de actie te zitten en de perfecte live weddenschap te zoeken. Het spelverloop zorgt ervoor dat bepaalde bets interessanter worden. Je ziet bepaalde momenten die de wedstrijd kunnen veranderen, zoals een tactische aanpassing, een blessure bij de topscorer of een rode kaart voor een andere speler. Dit zou je voorafgaand aan de wedstrijd niet mee kunnen nemen in je voorspelling. Bij pre-match weddenschappen moet je alles wat er in de wedstrijd gebeurt accepteren, zonder dat je nog aanpassingen kan doen. Als het door jou gekozen team een rode kaart krijgt, kan dit heel nadelig uitpakken. Het voordeel van live wedden is dat je weddenschap kunt bepalen op basis van up-to-date informatie die je tijdens de wedstrijd hebt opgedaan.

Quoteringen bij live wedden

Het belangrijkste verschil bij live wedden ten opzichte van pre-match wedden is dat de quoteringen tijdens de wedstrijd continu veranderen. Met name doelpunten zorgen ervoor dat odds verschuiven. Voorafgaand kan een team torenhoog favoriet zijn en een lage odd hebben voor de winst, maar als dit team tijdens de wedstrijd op achterstand komt, zal de odd hoger worden. Dit wordt voor jou interessant, omdat het team beter is dan de tegenstander en ze mogelijk terugkomen in de wedstrijd. De quotering hiervoor zal hoger zijn dan voorafgaand aan de wedstrijd. Natuurlijk moet het team nog scoren, maar die kans kun je inschatten op basis van je voorkennis en de krachtverhoudingen tijdens de wedstrijd.  

Livestream bij live wedden

Het belangrijkste bij live wedden op sport is dat je de betreffende wedstrijd daadwerkelijk aan het kijken bent op het moment dat je gaat wedden. Alleen dan krijg je een goed beeld van de kansen en welke weddenschap en inzet geschikt is. Je kunt bijvoorbeeld inzetten als je ziet dat een team beter speelt dan een ander. Je ziet een doelpunt aankomen wanneer een ploeg veel aanvalt of veel kansen krijgt. Als de bookmaker dit nog niet heeft gezien en de odds nog niet heeft aangepast, heb je een geschikte weddenschap gevonden. Timing is hierbij erg belangrijk, want als het doelpunt is gevallen, veranderen de weddenschappen en de odds alweer. Het is daarom belangrijk dat je de wedstrijd kijkt via een livestream en een inschatting maakt van wat er gaat gebeuren.

Live wedden via mobiel

Naast live wedden op een laptop kun je ook makkelijk via je mobiel wedden. Je kan op ieder moment inzetten op wedstrijden, waar je ook bent. Thuis op de bank, onderweg in de trein of zelfs in het stadion als je bij de wedstrijd aanwezig bent. Wedden via je mobiel is eenvoudig en veilig. De bookmakers maken gebruik van de nieuwste technologie om je transacties te verwerken. De meeste aanbieders van live wedden hebben een goed functionerende mobiele app of een website die zich aanpast aan je smartphone.

Soorten weddenschappen bij live wedden

Live wedden op voetbal biedt spelers enorm veel opties. Je kunt net zoals voorafgaand aan de wedstrijd wedden op de ruststand, de eindstand, de eerste ploeg die scoort, welke speler er scoort en nog veel meer. Het zijn veelal dezelfde opties als bij pre-mach wedden, maar door het live aspect veranderen de kansen snel en kun je profiteren van een goed gekozen weddenschap. Ook zijn er enkele bets die worden aangepast tijdens de wedstrijd, zoals gebeurtenissen in bepaalde minuten of welk team het volgende doelpunt scoort.

Cash out

Live wedden geeft je een andere gunstige optie: de vroegtijdige cash out. Op het moment dat je jouw weddenschap aan het winnen bent, kun je wachten tot het laatste fluitsignaal om je volledige winst te pakken. Maar als het te spannend wordt of als je geen vertrouwen hebt in een goede afloop, kun je op elk moment een kleinere winst pakken en de weddenschap direct voltooien. Deze cash out functie wordt door veel online bookmakers aangeboden. Het is een manier om deel te nemen aan live weddenschappen, terwijl je toch de controle houdt over je potentiële winst of verlies. De bookmaker bepaalt de waarde van het cash out bedrag op basis van de prestaties van de teams en het moment in de wedstrijd. Houd dit aanbod altijd goed in de gaten tijdens live wedden, want je kan er slim gebruik van maken.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie