Gratis wedden op voetbalwedstrijden

Als gokker heb je keuze te over tijdens het inzetten op sportweddenschappen. Er zijn namelijk tientallen verschillende bookmakers waar je als klant uit kunt kiezen. Deze bookmakers willen klanten aan zich binden en gratis weddenschappen weggeven is één van de manieren waarop ze dat proberen.

Maar hoe zit een gratis weddenschap nu precies in elkaar? Is het echt gratis of is het te mooi om waar te zijn? Dit zijn zaken die je te weten komt in dit artikel. Je leert welke types gratis weddenschappen er zijn en hoe deze free bets in elkaar zitten.

Wat zijn gratis weddenschappen?

Een manier om klanten aan je bedrijf te binden is door ze een welkomstcadeau te geven. Dat is eigenlijk precies wat een gratis weddenschap is. De bookmaker geeft je op een bepaalde manier een weddenschap waarvoor je in principe niets hoeft te betalen. Er zijn verschillende varianten van de gratis weddenschappen.

In de basis is een gratis weddenschap een manier van inzetten op bijvoorbeeld voetbal waarbij je geen geld hoef te gebruiken bij de desbetreffende bet. Het is wel mogelijk dat je, voordat je toegang hebt tot deze gratis weddenschap, eerst een minimaal bedrag moet storten op je account. Of dat de weddenschap aan bepaalde eisen moet voldoen.

Deze gratis weddenschappen zijn daarom niet altijd volledig kosteloos. Maar als je als gebruiker duidelijk voor ogen hebt hoe deze weddenschappen en de regels hierbij werken, is het een goede optie om winst te maken zonder risico.

Het is goed om je te realiseren dat je gratis kunt inzetten op een wedstrijd, maar dat je bij de mogelijke winst de inzet niet terugkrijgt. Mocht je tien euro hebben ingezet en je wint met een odd van 2.00, dan krijg je als gebruiker tien euro en de tien euro die je gratis hebt ingezet gaat terug naar de aanbieder. Bij een inzet met je eigen geld zou je twintig euro hebben overgehouden. De tien euro die je had ingezet en de tien euro winst.

Soorten gratis weddenschap

Zoals al eerder aangegeven zijn er verschillende varianten van gratis weddenschappen. Niet elke weddenschap is per definitie kosteloos. Hieronder lichten we een aantal varianten toe, zodat je weet waar je aan begint tijdens het toepassen van deze weddenschappen.

Welkomstbonussen

Een welkomstbonus is één van de manieren waarop bookmakers nieuwe klanten willen aantrekken. Eigenlijk werkt deze gratis weddenschap vrij simpel. Als je een nieuw account aanmaakt en een bepaald bedrag stort, krijg je er een gratis weddenschap bij. Het kan ook voorkomen dat je de gratis weddenschap als no deposit welkomstgeschenk krijgt, waarbij je geen storting hoeft te doen, maar in de regel is het gebruikelijker dat deze aan een storting wordt gekoppeld.

Het precieze bedrag dat je aan Freebets krijgt, verschilt per bonus en per aanbieder. Soms is het bijvoorbeeld simpelweg: stort €20, en krijg ook €20 aan gratis weddenschappen. In andere gevallen kunnen er ook niveaus zijn. Hoe meer je dan stort, des te meer Freebets je krijgt.

Risicovrije weddenschappen

Het idee van een risicovrije weddenschap is dat je geen geld verliest, wat er ook gebeurt. Je zet eigen geld op een wedstrijd, maar de bookmaker staat garant voor een mogelijk verlies. Voor deze gratis weddenschap moet je natuurlijk al wel geld op je account hebben staan. Daarom is ook deze variant niet helemaal gratis. Maar zoals de naam al doet vermoeden heb je hier weinig te verliezen.

Deze vorm van gratis weddenschap kan ook gaan om alleen bepaalde scenario’s in een wedstrijd. Je krijgt dat bijvoorbeeld alleen je inzet terug als de wedstrijd in 0-0 eindigt.

Gratis weddenschappen met voorwaardes

Bij deze variant moet je aan een aantal specifieke voorwaarde voldoen. Je moet inzetten op een weddenschap met een minimale odd of je moet een minimaal bedrag inzetten. Ook kan het zijn dat er alleen op een bepaalde club of specifiek resultaat mag worden gewed. Alleen als je aan alle voorwaardes voldoet zal deze weddenschap ook echt gratis zijn. Dat is iets waar je waakzaam voor moet zijn. Lees daarom van te voren de voorwaarden goed door.

Gratis weddenschappen voor bestaande klanten

Bookmakers denken niet alleen aan het binden van nieuwe klanten, maar ook aan het behouden van de huidige spelers. Ook bestaande klanten krijgen eens in de zoveel tijd opties tot gratis weddenschappen. Deze weddenschappen worden vaak aangekondigd in nieuwsbrieven waarvoor je jezelf in kan schrijven bij de bookmaker.

Als je na verloop van tijd een inactieve gebruiker bent geworden kan het zo zijn dat de bookmaker je via de mail benadert met een gratis weddenschap. Dit doen ze om je aan te moedigen om vaker een weddenschap af te sluiten.

Voorbeeld: Hoe maak je gebruik van gratis weddenschappen?

Een goed voorbeeld van een gratis weddenschap is de welkomstbonus of een stortingsbonus. In beide gevallen heeft een klant een bepaald bedrag op het account gezet en heeft hij of zij daarbij een gratis weddenschap gekregen. Het gaat hierbij vaak om een weddenschap van bijvoorbeeld tien euro. Dan kun je als gebruiker één keer inzetten op een voetbalwedstrijd met deze tien euro free bet. Er gaat dus niks uit je eigen saldo in je wallet.

Voordat je dit doet, moet je goed naar de voorwaardes kijken. Het is bijna altijd zo dat deze tien euro in één keer moet worden uitgegeven en dat het niet bij elke wedstrijd naar keuze kan worden ingezet. Op het moment dat je niet aan al de aangegeven eisen voldoet gaat het bedrag wat je inzet toch uit je eigen wallet. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Wanneer je met 10 euro een bet met een odd van bijvoorbeeld 2.5 wint, krijg je niet 25 euro op je account uitgekeerd, maar 15 euro. De gratis weddenschap gaat namelijk alleen over de inzet. Deze 10 euro kreeg je van de bookmaker, maar die wordt daarna wel ingehouden op je winstbedrag. Goed om te vermelden: jouw eigen stortingsbedrag behoud je natuurlijk ook gewoon, de free bet staat los van je eigen saldo.

Voor- en nadelen van gratis weddenschappen

Aan het wedden op voetbalwedstrijden zit altijd een risico, je weet namelijk nooit hoe een wedstrijd gaat verlopen. Daarom zijn er ook voor- en nadelen bij gratis wedden. Het belangrijkste voordeel is dat je als gebruiker in principe gratis kan inzetten op voetbal. Toch is het niet altijd helemaal kosteloos. Het is vaak zo dat je eerst geld op je account moet zetten en dat de gratis weddenschap alleen telt als je aan bepaalde voorwaarde voldoet.

Dat is dan ook direct het nadeel van deze weddenschappen. Het is niet helemaal kosteloos terwijl de titels dat vaak wel doen denken. Het is daarom belangrijk om goed naar de voorwaardes te kijken en in te schatten of je goed doet aan de gratis optie. Ten slotte is het belangrijk om te onthouden dat bij een gratis weddenschap de inzet altijd weer terug gaat naar de bookmaker. Als je wint moet je de inzet – die je gratis hebt gekregen – weer van je winst afhalen. Ben je toch al van plan om geld op een account te zetten, dan kan je dit dus mooi combineren met een gratis weddenschap. Iedere free bet heeft zijn eigen voorwaarden om er op de beste manier van te profiteren. Maak daar gebruik van!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie