Paal en lat voorkomen winnaar in Kralingen

Excelsior en RKC Waalwijk hebben elkaar in evenwicht gehouden. Met dank aan het aluminium eindigde de laatste Eredivisie-wedstrijd op zaterdagavond in 0-0.

Zowel Excelsior als RKC zorgde in de eerste helft voor gevaarlijke momenten. Zo redde Excelsior-doelman Stijn van Gassel op inzetten van Julen Lobete en Iliass Bel Hassani, waar Lazaros Lamprou aan de andere kant een aantal speldenprikjes uitdeelde.

Dé kans van de eerste helft kwam op naam van Mats Seuntjens. De winteraanwinst van RKC dacht zijn elftal op voorsprong te zetten in het Rotterdamse Kralingen, maar de paal verhinderde dat. Zodoende werd de eerste helft afgesloten zonder doelpunten.

Ook Excelsior had pech in de afronding. Kenzo Goudmijn produceerde een kwartier voor tijd een prachtige uithaal, maar de bal spatte uiteen op de lat. Vlak voor tijd redde Van Gassel nog op een inzet van Michiel Kramer.