Gustavo Hamer

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Gustavo Hamer

Gustavo Hamer is een Nederlandse middenvelder van Braziliaanse komaf. In de zomer van 2023 verruilde hij Coventry City voor Sheffield United.

  • Hamer speelt momenteel voor Sheffield United
  • De middenvelder werd opgepikt bij Coventry City
  • In Nederland kwam hij uit voor Feyenoord, FC Dordrecht en PEC Zwolle
  • Hamer werd geboren in Brazilië, maar voelt zich vooral Nederlander

Clubcarrière

Hamer werd op 24 juni 1997 geboren in het Braziliaanse Navegantes, Itajaí. Zijn ouders waren drugsverslaafd (‘Zij hebben mij op de wereld gebracht, meer niet’) en zijn oma bleek door ouderdom niet meer in staat om de zorg te dragen, waardoor hij samen met Guilherme als peuter in een weeshuis werd geplaatst. Zijn broers Octavio, Ricardo en Bruno moesten zich zelfs op straat zien te redden. Eerstgenoemde werd na een drugsconflict doodgeschoten door zijn oom.

Waar zijn enige zus naar China verhuisde, daar werd Hamer geadopteerd. In Leiden werd hij liefdevol opgevangen door Klaas en Joke. “Hen zie ik als mijn echte ouders”, vertelde hij later in De Stentor. “Zij hebben ons vervolgens meteen als volwaardige familieleden opgenomen en nooit anders behandeld. Ik werd ook nooit met de adoptie gepest. Ik weet niet beter dan dat ik Nederlander ben, omdat ik me niets van Brazilië herinner.”

Debuut Feyenoord

Hamer mocht van zijn biologische ouders voetballen. Hij bleek talent te hebben. Via RKVV Meerburg werd hij ontdekt door ADO Den Haag, waar hij tussen 2008 en 2010 zijn kunsten vertoonde. Na een kortstondige terugkeer bij Meerburg maakte de middenvelder de overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord. In 2013 tekende de geboren Braziliaan zijn eerste profcontract namens de Kuipbewoners.

Voor Feyenoord speelde Hamer twee officiële wedstrijden in de hoofdmacht. Op 2 april 2017 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie-wedstrijd tegen Ajax (2-1 nederlaag) door Bart Nieuwkoop één minuut voor tijd af te lossen in de Johan Cruijff ArenA. Drie dagen later mocht hij eveneens 21 minuten opdraven in de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles (8-0 overwinning). Met Feyenoord werd Hamer dat seizoen landskampioen.

Via Dordrecht naar Zwolle

In het seizoen 2017-2018 werd Hamer uitgeleend aan FC Dordrecht. Voor De Schapekoppen speelde hij 39 officiële wedstrijden, waarin hij driemaal wist te scoren en viermaal als aangever fungeerde. Hij bereikte de play-offs om promotie/degradatie met zijn team, maar na de sensationele uitschakeling van SC Cambuur bleek Sparta Rotterdam over twee wedstrijden te sterk.

In de zomer van 2018 maakte Hamer de overstap van Feyenoord naar PEC Zwolle. Op 10 augustus 2018 debuteerde de middenvelder in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (2-3 nederlaag) voor de Blauwvingers. Hamer mocht in zijn eerste contractjaar 24 keer opdraven voor de Zwollenaren, waar zijn teller in het seizoen 2019-2020 naar 26 wedstrijden steeg (vier doelpunten, zes assists). Eén van zijn treffers maakte hij tegen Ajax, dat wel met 2-4 zegevierde.

(Pro Shots)

Coventry City

De prestaties van Hamer werden ontdekt door Coventry City. In de zomer van 2020 maakte hij voor zo’n twee miljoen euro (inclusief bonussen) de overstap naar de club uit het Engelse Championship. De middenvelder maakte zijn debuut op 12 september 2020 in de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen Bristol City. In zijn vierde wedstrijd pakte Hamer een rode kaart in de thuiswedstrijd tegen AFC Bournemouth (1-3), maar desondanks slaagde hij erin om de technische staf voor zich te winnen.

Tot en met het seizoen 2022-2023 speelde Hamer 130 wedstrijden voor Coventry City, met negentien doelpunten en 23 assists als rendement. Met The Sky Blues greep hij door toedoen van Luton Town net naast promotie naar de Premier League in zijn derde contractjaar. Na de verloren finale van de play-offs viel zijn naam wel in relatie tot clubs uit de hoogste divisie. In augustus 2023 maakte hij de overstap naar promovendus Sheffield United.

Sheffield United

Op 18 augustus 2023 maakte Hamer zijn Premier League-debuut voor Sheffield United. Zijn nieuwe werkgever ging met 2-1 onderuit bij Nottingham Forest, maar met een schitterend schot was hij wel meteen trefzeker.

Laatste update: 29 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie