Medunjanin voor Schreuder naar PEC: “We waren bijna altijd samen”

Foto: Medunjanin voor Schreuder naar PEC: “We waren bijna altijd samen”

Haris Medunjanin keert bij PEC Zwolle terug in Nederland. De aanwezigheid van trainer Dick Schreuder was daarbij cruciaal. De twee werkten al samen bij Philiadelphia Union en bouwden daar een uitstekende band op.

De 37-jarige creatieveling beloofde de toenmalig assist om onder hem te gaan voetballen, wanneer die op eigen benen zou komen te staan. “Hij was daar assistent-trainer en daar hebben we twee jaar samengewerkt. We waren bijna altijd samen. Toen Schreuder daar kwam heb ik hem proberen te helpen met de cultuur en dergelijke”, vertelt de 60-voudig international van Bosnië-Herzegovina tegenover RTV Oost.

Belofte

Het klikte zo goed tussen hen, dat Medunjanin een belofte deed. “Toen zei ik tegen hem: als jij ooit ergens hoofdtrainer bent, dan kom ik voor jou voetballen. Maakt niet uit waar het is. En toen gebeurde het, kreeg hij een baan bij PEC Zwolle. Eredivisie of eerste divisie speelde voor mij geen rol.”

Medunjanin legt uit wat hij zo bewonderd aan Schreuder. “Het kan altijd beter en hij is nooit tevreden. Zo ben ik dus ook, dus ik denkt dat we daarom die klik hadden.” Het is nog de vraag of de oud-speler van onder meer AZ en Sparta Rotterdam vrijdag meteen zijn debuut zal maken voor PEC tegen Telstar. De mogelijke jetlag speelt daarbij een rol.

TIP: 6.10x je inleg als Medunjanin scoort tegen Telstar!

Loodst Medunjanin PEC naar de titel?

  • Ja
  • Nee
25+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie