Sparta Rotterdam en Aruba gaan samenwerken

Soccernews

Sparta Rotterdam en Aruba gaan samenwerken, weet [i]RTV Rijnmond[/i] te melden. Mike Eman, minister-president van Aruba, en Peter Bonthuis, algemeen directeur van Sparta, ondertekenden vrijdag een samenwerkingsverband. Sparta gaat haar kennis en ervaring beschikbaar stelen om het voetbal op Aruba te verbeteren.

De technische staf van Sparta zal enkele clinics en cursussen gaan geven op Aruba. Daarnaast zullen jeugdtrainers en medewerkers van de Arubaanse voetbalbond stages gaan volgen bij de club uit Rotterdam. Ook is er afgesproken dat er jaarlijks drie tot vijf talenten uit Aruba een opleiding krijgen aangeboden. Naast dat ze zich verder ontwikkelen als voetballer volgen ze ook een MBO-opleiding tot sportbegeleider.

Mochten de voetballers niet slagen om een contract verdienen dan kunnen ze toch verder in de sportsector. Op het shirt van Sparta zal ook de naam van Aruba verschijnen. Momenteel heeft Sparta drie Arubanen onder contract staan, namelijk Joshua John en de broers David en Eric Abdul.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie