FC Barcelona heeft titel in eigen hand na 5-2 zege

Foto: FC Barcelona heeft titel in eigen hand na 5-2 zege

In navolging van Real Madrid en Atlético Madrid heeft ook FC Barcelona drie punten bijgeschreven in La Liga. Ronald Koeman zag zijn elftal donderdagavond in Camp Nou afrekenen met Getafe: 5-2.

Barcelona verloor eerder dit seizoen van de club uit de voorstad van Madrid. Lionel Messi was die wedstrijd niet in vorm, maar donderdag was hij zéér gemotiveerd. De Argentijn kreeg binnen tien minuten twee grote kansen. Zijn eerste inzet eindigde op de doellijn en stuiterde vervolgens aan de verkeerde kant van de lijn terug, maar de uithaal daarna viel wel fraai tegen de touwen: 1-0.

Getafe maakte kort na de openingstreffer meteen gelijk. Een ongelukkige treffer voor FC Barcelona, waar Clément Lenglet een inzet van Ángel ongelukkig in eigen doel werkte. Dat bleek echter geen voorbode voor Koeman en consorten. Sterker nog: een ontzettend knullig eigen doelpunt van Sofian Chakla, die een terugspeelbal in eigen net zag ploffen, bezorgde Barça een nieuwe voorsprong.

Halverwege stond het dankzij Messi zelfs al 3-1. De Argentijn verzilverde een rebound na zelf op de paal te hebben geschoten. In de tweede helft kwam Frenkie de Jong weer achterin te spelen bij Barcelona, dat dankzij spits Enes Ünal (ex-NAC Breda en FC Twente) nog in de problemen kwam. De Turk werd onderuit getikt door Ronald Araújo en benutte zelf de strafschop: 3-2.

Diezelfde Araújo herstelde zijn fout door vlak voor tijd een hoekschop binnen te koppen en via een strafschop van Antoine Griezmann liep de marge nog op naar 5-2. Met 68 punten blijft FC Barcelona in de buurt van koploper Atlético Madrid (73 punten) en aartsrivaal Real Madrid (zeventig). De ploeg van Koeman heeft nog een wedstrijd tegoed en blijft daarmee een serieuze titelkandidaat, zeker omdat Atlético op 8 mei nog op bezoek komt in Camp Nou.

Scoreverloop: 1-0 (8′) Lionel Messi, 1-1 (12′) Clement Lenglet (eigen doelpunt), 2-1 (28′) Sofian Chakla (eigen doelpunt), 3-1 (33′) Lionel Messi, 3-2 (69′) Enes Ünal (strafschop), 4-2 (87′) Ronald Araújo, 5-2 (90′) Antoine Griezmann

Wie pakt de Spaanse titel?

  • Atlético Madrid
  • Real Madrid
  • FC Barcelona
599+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie