‘Diego Armando Maradona (60) overleden’

Foto: ‘Diego Armando Maradona (60) overleden’

Zeer schokkende geluiden vanuit Zuid-Amerika: Diego Armando Maradona is namelijk op 60-jarige leeftijd overleden. Dat melden diverse media, waaronder het doorgaans betrouwbare ESPN.

Onlangs werd Maradona nog met spoed geopereerd aan een hersenbloeding. Die zes uur durende operatie verliep goed en even later kon ‘Pluisje’ al naar een kliniek voor het herstel, maar nu zou het dus alsnog misgegaan zijn met de voetbalgrootheid.

‘LANG AANGEKONDIGDE DOOD’

Naar verluidt kreeg Maradona een hartaanval, die hem fataal is geworden. In het Algemeen Dagblad beschrijft Sjoerd Mossou het treffend: “Zijn dood werd al lang geleden aangekondigd, na een leven vol ongekend succes en diepe tragiek. Dat Diego Maradona op 30 oktober zijn zestigste verjaardag haalde, was al een wonder op zichzelf.”

“Het verdriet zal er niet minder om zijn in de komende dagen. Miljoenen Argentijnen zullen de komende dagen rouwen om zijn dood. In zijn geboorteland is Maradona zoveel meer dan de geniale voetballer die hij was, volgens velen de beste speler aller tijden. Hij groeide er uit tot een haast religieus aanbeden icoon, een nationaal symbool van een ongekende grootheid, met fans tot in alle uithoeken van de wereld”, weet Mossou.

(HALF)GOD

Maradona begon zijn carrière in 1976 bij Argentinos Juniors en zou uitgroeien tot één van de beste voetballers die de wereld ooit zag. Hij zou later nog uitkomen voor Boca Juniors, FC Barcelona, Napoli, FC Sevilla en Newell’s Old Boys en vooral in Napels groeide hij uit tot een legende. Maradona gidste de Italiaanse club naar de enige landstitels uit de geschiedenis in 1987 en 1990 en wordt er nog steeds aanbeden als een halfgod.

Ook bij de Argentijnse nationale ploeg cementeerde Maradona zijn status als legende. Hij kwam 91 keer uit voor de Albiceleste en loodste hen in 1986 naar de wereldtitel, onder meer dankzij twee memorabele goals tegen Engeland – een epische solo en de beruchte ‘hand van God’. In 1994 kwam er abrupt een einde aan zijn internationale carrière, toen hij tijdens het WK een positieve dopingtest aflegde.

Na zijn spelerscarrière probeerde Maradona het nog als trainer, maar echt van de grond kwam die carrière nooit. Hij was wel nog bondscoach van Argentinië van 2008 tot 2010, maar na een 4-0-nederlaag tegen Duitsland in de kwartfinales op het WK 2010 eindigde die samenwerking.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie