Advocaat hekelt ‘mineurstemming’ na Sparta-misstap

Foto: Advocaat hekelt ‘mineurstemming’ na Sparta-misstap

Feyenoord komt morgen in de Europa League uit tegen Dinamo Zagreb en oefenmeester Dick Advocaat weet: een goed begin is het halve werk. Hij wil dan ook winnen van de Kroaten, vertelt de geroutineerde coach op zijn persconferentie.

De Kleine Generaal zegt: “We willen ons meten met de beste van Europa, net zoals Zagreb dat wil. Daar beginnen we morgen mee. Het wordt nogmaals een moeilijke wedstrijd, maar tegelijk ook interessant om te zien hoe ver we zijn. Het viel me op dat iedereen meteen in mineur was na een gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. Maar dat werd het vorig jaar ook. We zijn niet zo ver dat we alles makkelijk winnen, we zullen best nog wel vaker gelijkspelen en ook verliezen. Alleen niet zo vaak.”

Advocaat heeft zich over de tegenstander laten bijpraten door zijn assistent Zeljko Petrovic: “Hij heeft hier gespeeld en vorig gewerkt als trainer in de Kroatische competities. Zodoende zijn we goed op de hoogte van de kracht van deze tegenstander. We weten óók welke resultaten ze de laatste jaren hebben behaald, zoals vorig jaar tegen Atalanta Bergamo (4-0). Het wordt dus moeilijk. Bij de loting werd al gezegd dat in deze poule Dinamo Zagreb de ploeg is die je moet verslaan.”

Feyenoord mist de geblesseerde Leroy Fer, maar daar staat tegenover dat Eric Botteghin weer kan spelen: “Leroy is onze vice-captain en een belangrijke speler. Zijn gemis zal zich laten voelen en gaat ook wel een tijd duren (vier tot zes weken, red.) maar gelukkig hebben we verschillende opties om zijn afwezigheid op te vangen. Botteghin zit bij de groep en als je bij de groep zit, ben je ook inzetbaar.”

Wordt Dinamo onderschat?

  • Ja
  • Nee
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie