Feyenoord lijdt miljoenenverlies door uitblijven transfers

Foto: Feyenoord lijdt miljoenenverlies door uitblijven transfers

Feyenoord hield onder anderen Marcos Senesi en Steven Berghuis binnenboord in de afgelopen transferwindow, maar dat betekent wel dat de Rotterdammers over het afgelopen boekjaar een miljoenenverlies hebben geleden. Dat maakt de traditionele Eredivisie-topclub bekend via de officiële kanalen.

Voetbal International schrijft over de cijfertjes: “Feyenoord heeft over het boekjaar 2019/20 een verlies van 6,7 miljoen euro genoteerd. Dat is te wijten aan het uitblijven van hoge inkomsten uit de verkoop van spelers. Het resultaat op de post transfers is namelijk bijna 9 miljoen euro negatief. Positief is dat er een positief bedrijfsresultaat van 0,5 miljoen euro is gerealiseerd. De omzet nam bovendien toe van 70,8 miljoen euro naar 73,4 miljoen euro.”

Financieel directeur Pieter Smorenburg reageert op de clubsite: “We hebben de selectie bewust bij elkaar gehouden en dus geen afscheid willen nemen van onze belangrijkste en meest getalenteerde spelers. Ook is er bescheiden geïnvesteerd in talentvolle jonge spelers. Door hen aan te trekken en te behouden hopen we sportief succes te behalen. Wat uiteindelijk dan ook weer leidt tot meer inkomsten en hogere transfersommen in de komende jaren.”

Door de coronacrisis kan hij nog geen uitspraken doen over de toekomst: “De toekomst laat zich dezer dagen helaas nog slechter voorspellen dan normaal. Maar we zijn een flexibele, strijdlustige en nog steeds gezonde organisatie. Door alle zeilen bij te zetten, onder meer door loonoffers van alle medewerkers, doen we er alles aan deze periode zo goed mogelijk door te komen.”

Had jij betere cijfers verwacht?

  • Ik wel
  • Ik niet
261+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie