Koeman over Clásico: “Laat hem lekker dromen”

Foto: Koeman over Clásico: “Laat hem lekker dromen”

FC Barcelona had gisteren geen kind aan het Hongaarse Ferencváros. De Catalanen wonnen ondanks rood voor Gerard Piqué met 5-1 en kunnen zich opmaken voor de Clásico van aankomende zaterdagmiddag tegen aartsrivaal Real Madrid.

Na het laatste fluitsignaal van dinsdagavond werd oefenmeester Ronald Koeman meteen ondervraagd over die topper: “Ik maak mij geen zorgen over die wedstrijd. We hebben vandaag goed gespeeld. Het koste ons enige moeite om in de wedstrijd te komen. Soms komen we in de problemen als we in een lager tempo gaan spelen én de tegenstander het spel laten maken. Als wij echter het spel dicteren, zijn we heel goed. Ik heb een geweldig Barcelona in de eerste twintig minuten van de tweede helft gezien. De manier waarop we met een man minder hebben gespeeld, is prijzenswaardig. We hebben het uitgehouden én doelpunten gemaakt.”

Het ligt voor de hand dat Ansu Fati mag beginnen tegen De Koninklijke: “Laat hem lekker dromen en we zien wel of hij speelt. Ik zit daar nu niet aan te denken. Ik heb dat al tegen mijn spelers gezegd: we leven van wedstrijd tot wedstrijd. Vanaf morgen ligt de focus op Real Madrid.”

En Antoine Griezmann? Gisteren speelde Francisco Trincão en de Fransman (die al een hele tijd uit vorm is) bleef negentig minuten op de bank zitten: “Wat dat voor zaterdag betekent? Helemaal niets. Vandaag heb ik voor Trincao gekozen en daarna kwam Ousmane Dembélé in het veld om het elftal meer snelheid en diepgang te geven.”

Gaat Barça de Clásico winnen?

  • Ja
  • Nee
287+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie