Götze schiet PSV bij zijn debuut gelijk naar de koppositie

Vandaag mocht Mario Götze gelijk in de basis debuteren bij PSV, dat op bezoek ging bij PEC Zwolle. Het werd een succesverhaal, want de Duitser scoorde gelijk tijdens een eclatante 0-3 zege in Overijssel.

Götze had slechts 8 minuten nodig om zijn doelpuntenproductie te openen voor de Eindhovenaren. De voormalig sterspeler van Borussia Dortmund en Bayern München was er als de kippen bij na een werkelijk dramatische terugspeelbal van oud-PSV’er Clint Leemans richting PEC-goalie Zetterer: 0-1.

En al vrij snel daarna werd duidelijk dat er een relatief gemakkelijke avond aan zat te komen voor PSV. Cody Gakpo verdubbelde immers vroeg de marge door van dichtbij binnen te tikken op aangeven van assistkoning Philipp Max. Even later kon PEC nog wel terug in de wedstrijd komen nadat Timo Baumgartl (die de door corona ontbrekende Jordan Teze verving) een penalty weggaf. Reza Ghoochannejhad schoot echter beroerd in vanaf elf meter en zag zijn poging gekeerd worden door Yvon Mvogo.

Vervolgens deelde PSV op slag van rust de genadeklap uit, middels de persoon van Donyell Malen. In de tweede helft zakte het spelniveau naar een zeer bedenkelijk niveau, goals vielen er dan ook niet meer: 0-3. En daardoor staat de ploeg van Roger Schmidt na 5 wedstrijden met 13 punten aan kop in de Eredivisie. PEC moet het doen met de elfde plaats.

Scoreverloop: 0-1 (9′) Mario Götze, 0-2 (18′) Cody Gakpo, 0-3 (39′) Donyell Malen