Zlatan Ibrahimovic: “Niemand kon me stoppen”

Foto: Zlatan Ibrahimovic: “Niemand kon me stoppen”

Niet zo heel lang geleden testte Zlatan Ibrahimovic positief op het coronavirus, waarna hij in quarantaine moest gaan. Gisteren deed de spits echter gewoon mee bij de derby tussen zijn werkgever AC Milan en Internazionale én scoorde hij twee keer.

In gesprek met Sky Sport Italia vertelt de 39-jarige routinier: “Ik ken mijn niveau, dus het verrast me niet. Nadat ik een paar jaar terug een zware blessure opliep, ging ik naar de Verenigde Staten. Ik vertelde José Mourinho toen dat ik niet klaar was voor Manchester United, dus koos ik voor de Major League Soccer.”

Eind 2019 keerde Zlatan terug naar Europa: “Mino Raiola vertelde me dat ik terug moest keren naar Europa. Hij meldde me dat AC Milan mij nodig had, dus kwam ik. Ik voel me nu een completere speler dan tien jaar geleden. Als ik fysiek net zo sterk zou zijn als toen zou niemand me kunnen stoppen. Dat kunnen ze nu ook niet trouwens.”

Ondanks zijn besmetting met Covid-19 wist Ibrahimovic zeker dat hij de derby zou halen: “Niemand kon me stoppen. AC Milan had vier jaar niet gewonnen van Internazionale, ik zat twee weken thuis. We waren kortom allemaal hongerig en dat kon je goed zien.” De Rossoneri staan op twaalf punten uit vier wedstrijden; de perfecte score dus… “We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Toen ik hier kwam, was het bereiken van Europees voetbal het doel. Daarin slaagden we. Ik denk dat de titel een mogelijkheid is. Als je in iets gelooft, dan kun je het ook bereiken. Maar er is nog een lange weg te gaan.”

Bizar dat hij nog zo goed is?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie