Belangrijke rol voor Suárez bij zege Atlético Madrid

Atlético Madrid is goed uit de interlandbreak gekomen. Na twee gelijkspellen op rij won de ploeg van Diego Simeone op bezoek bij Celta de Vigo. Luis Suárez had een groot aandeel in de zege.

De Uruguayaanse spits kon in de voorbije doelpuntloze duels van Atléti geen potten breken, maar toonde zich in Vigo weer scherp als vanouds. Na slechts vijf minuten spelen opende de van FC Barcelona overgekomen Zuid-Amerikaan de scoren. Op aangeven van Manu Sánchez vond Suárez het doel. De gastheren drongen vervolgens aan en hadden recht op de gelijkmaker. Die kwam er echter niet doordat Sergio Carreira, Santi Mina en José Fontan het vizier niet op scherp hadden staan.

Diego Costa, die voor het eerst een duo vormde met Suárez, moest na vijftig minuten gewisseld worden met een hamstringblessure. Hij zag dat zijn aanvalsmaatje een goede kans kreeg om de voorsprong te vergroten, maar Iván Villar bleek een sta-in-de-weg. In de slotfase viel de 0-2 alsnog. De Belgische vleugelspeler Yannick Carrasco was hiervoor verantwoordelijk. Door de zege staat Atlético op acht punten na vier duels in LaLiga.

Scoreverloop: (6′) Suárez 0-1 (90+5) Carrasco 0-2