TRANSFERUURTJE: Onana-opvolger, Koeman verklapt transfer

Foto: TRANSFERUURTJE: Onana-opvolger, Koeman verklapt transfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het was eigenlijk de verwachting dat André Onana in de afgelopen transferwindow zou vertrekken bij Ajax, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Vertrekt de Kameroener in de winterstop alsnog, dan hebben de Amsterdammers al een vervanger klaarstaan. Het Turkse medium Dünyam Spor onthult namelijk dat directeur voetbalzaken Marc Overmars al een lijntje uitgegooid heeft richting Altay Bayindir, die nu nog tussen de palen staat bij de Turkse topclub Fenerbahçe. Bij een eventuele Onana-transfer wil de technische man van Ajax namelijk snel kunnen schakelen. De bovengenoemde bron schrijft dat de Amsterdammers de 22-jarige goalie al een hele lange tijd volgen en klaarblijkelijk is de scouting overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten. Bovendien maakt Bayindir er geen geheim van: hij wil op termijn naar de top van Europa transfereren, waar hij Ajax klaarblijkelijk onder schaart. Een transfer naar de Johan Cruijff ArenA is echter zeker geen zekerheidje, want er is meer interesse. De transferwaarde van Bayindir wordt geschat op 8 miljoen euro, maar Fenerbahçe vraagt vermoedelijk heel wat meer. We weten echter dat Overmars niet bang is om met miljoenen te smijten…

Volgens De Telegraaf zit het toch niet helemaal snor met de relatie tussen de spelersgroep van Ajax en oefenmeester Erik ten Hag. De coach kon bijvoorbeeld niet goed opschieten met Noa Lang, die onlangs voor een transfer naar het Belgische Club Brugge koos. De krant schrijft op zaterdagochtend: “Noa Lang kende een uitstekende voorbereiding, zou het niet slechter hebben gedaan dan de spelers die onderuit gingen tegen FC Groningen, maar vertrok definitief naar Club Brugge, omdat hij het niet zag zitten in Ten Hag en andersom.” Het lukt de coach maar niet om een warme band op te bouwen met zijn spelers… “Het niet te volgen beleid van de trainer zorgt er ook voor dat hij in de bijna drie jaar dat hij in Ajax-dienst is nooit een echt warme band met zijn spelers heeft opgebouwd. Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Joël Veltman, Lasse Schöne en Sergiño Dest vertrokken. Veelzeggend is dat geen van hen in een afscheidsinterview Ten Hag credits gaf voor zijn ontwikkeling of droomtransfer.”Feyenoord dreigt sterspeler Steven Berghuis voor een fooi kwijt te raken in 2021. De aanvaller lijkt minder dan 8 miljoen euro op te gaan leveren in de toekomst. Het Algemeen Dagblad schrijft: “Met drie internationale wedstrijden tegen Dinamo Zagreb, Wolfsberger AC en CSKA Moskou voor de volgende interlandbreak staat er voor Berghuis heel veel op het spel. Overwinteren in Europa, een plek in de EK-selectie afdwingen. En dan alsnog die toptransfer. Dat het bedrag van 8 miljoen waar clubs voor aan tafel mogen komen over tien maanden nog zakt, maakt een transfer tegen die tijd meer dan aannemelijk. Maar tot dat moment is er nog genoeg te winnen in de Kuip voor de aanvoerder van Feyenoord”, zo weet het medium.

Buitenland:

Tot aan de transferdeadline hield oefenmeester Ronald Koeman hoop op de komst van Memphis Depay naar FC Barcelona. Die ging uiteindelijk niet door, maar in de winterstop krijgen de Catalanen een nieuwe kans. En die moeten ze grijpen, aldus de coach. In het Algemeen Dagblad vertelt hij allereerst: “We wilden Memphis graag hebben omdat hij een prima speler is, en omdat hij kwaliteiten heeft die we in mijn ogen ontbeerden: vooral diepte in het aanvalsspel. De meeste aanvallers bij Barcelona willen de bal in de voeten, Memphis kun je als aanspeelpunt gebruiken, maar ook in de diepte wegsturen. Hij is sterk, dynamisch, en kan zowel in de spits als vanaf de linkerkant spelen.” Koeman gaat verder: “Ik heb hem vooraf natuurlijk gesproken over mijn ideeën. In principe lag alles klaar, maar door de regels van La Liga wisten we dat we éérst een speler moesten verkopen. Uiteindelijk kwam het er niet van. Jammer, maar Memphis wist ook hoe de situatie was.” In januari gaat Barcelona een nieuwe poging wagen: “Dat is zeker een mogelijkheid, ja. Dat ga ik wel proberen, want ik heb hem er graag bij. Maar ik kan nu niet inschatten hoe de financiële situatie van de club in januari is. Dat is afwachten.”

James Rodríguez kwam in de afgelopen voetbalseizoenen amper in het stuk voor bij Real Madrid en transfereerde deze zomer naar Everton. Op Goodison Park beleeft hij echter een absolute droomstad, wat weer tot irritatie leidt in het Estadio Santiago Bernabéu. Voetbal International schrijft op zaterdagochtend: “Er komt binnen Real Madrid steeds meer frustratie over het zo makkelijk laten gaan van James Rodríguez. Volgens AS wordt er verwijtend naar Zinédine Zidane gekeken nu de Colombiaan het zo goed doet bij Everton. Bij het Real van Zidane moest James het doen met een bijrol. De Madrilenen lieten de 29-jarige spelmaker afgelopen zomer transfervrij gaan, om zo af te zijn van de salariskosten van 10 miljoen euro netto per jaar.” Het blad vervolgt: “Nu James direct de uitblinker is geworden bij Premier League-koploper Everton, is de conclusie in Spanje dat Real hem te makkelijk heeft laten gaan. Volgens de sportkrant is er binnen de club sowieso kritiek op Zidane, die volgens critici meer had kunnen halen uit reserves als Dani Ceballos (Arsenal) en Sergio Reguilón (Tottenham Hotspur).

Raakt Feyenoord Berghuis kwijt voor minder dan 8 miljoen?

  • Ja
  • Nee
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:09
0+
Xabi Alonso blijft bij Bayer Leverkusen
14:00
11+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
30+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
42+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
73+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
130+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
212+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
87+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
79+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
58+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
144+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
26+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
14+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
339+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
43+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
59+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
1091+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
239+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
110+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
150+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie