De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: krakers in overvloed!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: krakers in overvloed!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij op een rij waar en wanneer je ze kunt zien!



Zaterdag 17 oktober



In Nederland starten we de zaterdag met een rustig programma. De Keuken Kampioen Divisie heeft een nieuwe wedstrijd, terwijl in de Eredivisie ook twee wedstrijden op het programma staan. Nu je weer half in lockdown bent, hoef je je dan ook geen zorgen te maken. Vermaak is er in overvloed!



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 17 oktober hieronder:


16.20 uur op FOX Sports 2: Go Ahead Eagles – FC Eindhoven, 20.00 uur op FOX Sports 2: AZ – VVV-Venlo, 21.00 uur op FOX Sports 1: Willem II – FC Twente


Ondanks dat er nieuwe coronamaatregelen zijn, mag ook de Keuken Kampioen Divisie doorgaan. Op zaterdag betekent dat een nieuwe wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Eindhoven. Met een gelijk aantal punten zullen de nummer negen en tien op de ranglijst dan ook fel met elkaar in duel gaan om voor aansluiting te zorgen bij de top 5. Die staan namelijk een paar punten los.


Nadat het einde van de middag de Keuken Kampioen Divisie door laat denderen, start de Eredivisie om 20.00 uur met AZ dat het in Alkmaar tegen VVV-Venlo op mag gaan nemen. De club van oefenmeester Arne Slot kent tot nu toe een matig begin van de competitie en heeft dan ook een flinke klus te klaren om weer aan te sluiten. VVV zou dan ook voor weinig problemen moeten worden, al hebben we gekkere uitslagen gezien dit seizoen.



Verder komt Willem II in eigen huis ook in actie. De club neemt het op tegen FC Twente, dat dit seizoen eindelijk weer naar verwachtingen presteert. Met acht punten uit vier wedstrijden staat de club nu zesde en slechts twee punten achter op koploper Feyenoord. Bij winst kunnen de Tukkers koploper worden. Zelfs al is het maar voor minder dan 24 uur.


Een greep van de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 17 oktober hieronder:

13.05 uur op Ziggo Sport: Everton – Liverpool, 14.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Napoli – Atalanta, 17.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Internazionale – AC Milan, 18.05 uur op Ziggo Sport: Manchester City – Arsenal, 20.35 uur op Ziggo Sport: Getafe CF – FC Barcelona, 20.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Newcastle United – Manchester United

Ook in het buitenland staan mooie affiches op het programma. Sterker nog, er valt van zoveel wedstrijden te genieten dat we ze niet allemaal kunnen opnemen in dit overzicht. In plaats daarvan, vind je hier een selectie van de tofste potten die morgen gespeeld worden in het buitenland. 

We beginnen bij Everton dat het al om 13.05 uur opneemt tegen Liverpool. Nadat de kampioen van Engeland historisch hard onderuit ging tegen Aston Villa, is het nu tijd voor revanche. De vraag is alleen wel of dat gaat lukken, want een stop van twee weken na zo’n vernedering gaat natuurlijk niemand in de koude kleren zitten.



Later op de middag trappen Manchester City en Arsenal ook nog eens tegen elkaar af. Deze kraker mogen voetbalfans dan ook absoluut niet missen. Wie daarna ook nog wil genieten van die andere club in Manchester, heeft daarnaast ook geluk. United speelt dezelfde avond uit nog bij Newcastle United.



Geen fan van de Premier League? Geen probleem, want in Italië is een minstens net zo grote kraker te zien. De Milaanse stadsderby wordt namelijk gespeeld tussen Internazionale en AC Milan. Voor Nederlanders heeft de wedstrijd een extra leuk randje, want Stefan de Vrij zal hoogstwaarschijnlijk oog in oog komen te staan met Zlatan Ibrahimovic.



Verder spelen Napoli en Atalanta ook nog eens tegen elkaar, wat betekent dat de grootste Italiaanse clubs deze zaterdag allemaal tegen elkaar uitkomen. Om de dag af te sluiten is er ook nog een toffe wedstrijd in Spanje die je niet mag missen. Ronald Koemans Barcelona komt oog in oog te staan met de plaaggeest van Ajax: Getafe. 


Zondag 18 oktober



Na een toffe zaterdag voor buitenlands voetbal, draait het op zondag 18 oktober allemaal om wat er in de Eredivisie gebeurt. Met zes wedstrijden op het programma, draait de beeldbuis overuren, terwijl jij lekker relaxt op de bank plaatsneemt. Vanaf 12 tot 22 staat de televisie namelijk gewoon aan!



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 18 oktober hieronder:


12.15 uur op FOX Sports 1: Feyenoord – Sparta, 14.30 uur op FOX Sports 1: ADO Den Haag – Vitesse, 14.30 uur op FOX Sports 2: Ajax – Heerenveen, 16.45 uur op FOX Sports 1: FC Groningen – FC Utrecht, 16.45 uur op FOX Sports 2: PEC Zwolle – PSV, 20.00 uur op FOX Sports 2: FC Emmen – Fortuna Sittard


Het feest begint allemaal al vroeg. Om 12.15 uur gaat de stadsderby van Rotterdam namelijk van start. Feyenoord neemt het in De Kuip op tegen Sparta met als doel om koploper te blijven in de Eredivisie. Samen met PSV en Heerenveen staan de Rotterdammers op tien punten, waardoor het doelsaldo het verschil maakt.

Heerenveen probeert wat later in de middag zelf dat doelsaldo op te krikken, maar zal dan wel in de ArenA moeten winnen. Ajax is de tegenstander, dus dat zal een lastige pot worden voor de Friezen. De uitploeg zal goede moed putten uit het verlies dat de Amsterdammers uit in Groningen leden, maar voor Ajax geldt omgekeerde. Daar is het elftal gebrand om zich te herpakken.



PSV zal tevens op jacht zijn naar de winst. Na een paar mooie verrassingen op de transfermarkt zijn de Eindhovenaren helemaal klaar om de competitie met de grond gelijk te maken. Of dat gaat lukken zal moeten blijken wanneer er uit bij PEC Zwolle gespeeld wordt. Vraag blijft daarvoor nog wel even of de wedstrijd doorgaat, gezien er sprake is van een coronageval binnen de club uit Overijssel.


Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 18 oktober hieronder:

15.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Villarreal CF – Valencia CF, 17.00 uur op Ziggo Sport: Tottenham Hotspur – West Ham United , 20.45 uur op Ziggo Sport: Leicester City – Aston Villa

In het buitenland maken we ons voor de zondag op voor matige wedstrijden. Het kruid is allemaal verschoten op de zaterdag, waardoor we het zondag moeten doen met wat doorsnee wedstrijden. Zo nemen Villarreal en Valencia het tegen elkaar op in Spanje, terwijl Tottenham Hotspur thuis tegen West Ham United speelt. Leicester City sluit de avond af tegen Aston Villa, waarbij laatstgenoemde wederom hoopt te stunten.

Toffe wedstrijden?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
15+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
16+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
8+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
39+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
542+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
269+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
323+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
294+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
33+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
108+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
27+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
415+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
106+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
640+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
242+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
12+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
621+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
393+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1450+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie