TRANSFERUURTJE: Ajax identificeert Onana-opvolger, prachtig nieuws voor Memphis

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax identificeert Onana-opvolger, prachtig nieuws voor Memphis

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Deze zomer bleef hij nog bij Ajax, maar dat André Onana uiteindelijk een stap hogerop zal gaan maken lijkt slechts een kwestie van tijd. En mocht het zover komen, weet de club al wie zijn opvolger moet gaan worden. Volgens diverse Turkse media is Ajax namelijk gecharmeerd van Altay Bayindir, de jonge goalie van Fenerbahçe. Met name Edwin van der Sar, zelf natuurlijk oud-topdoelman en tegenwoordig directeur in Amsterdam, is onder de indruk van Bayindir, zo klinkt het.

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries werd maandenlang gelinkt aan AC Milan, maar gaandeweg de transferzomer vloeide dat gerucht weg. De rechtsback bleef daardoor ‘gewoon’ in Eindhoven. Volgens technisch manager John de Jong was diens vertrek nooit een concreet item. Hij merkte dat er een frisse wind waaide bij PSV en dat we samen aan iets nieuws wilden beginnen”, vertelt de oud-voetballer in een YouTube-video van zijn werkgever. “Aan de andere kant stond hij open voor een mooie club. Dat is de onzekerheid, maar ik ben blij dat we hem hebben kunnen behouden”, aldus De Jong, die Dumfries in 2018 naar Eindhoven haalde. Eerder kwam hij uit voor Sparta Rotterdam en sc Heerenveen.

[b]Buitenland:[/b]

Memphis Depay siert maar weer eens op de voorpagina van een Catalaanse sportkrant. Vrijdagochtend is het Diario SPORT dat uitpakt met het laatste nieuws rondom de mogelijke overgang van Memphis naar FC Barcelona. Voetbal International schrijft: “In Madrid mag Mbappé veel op de voorpagina’s prijken, in Catalonië is het toch vooral onze landgenoot Memphis Depay die de covers siert. Ook nu weer. Sport meldt dat er allang een akkoord is voor een winterse overgang. Waarvan akte. Tot die tijd moet de Oranje-international zich laten zien bij Olympique Lyon.”

Waar de Catalaanse sportkranten vooral druk zijn met de situatie rond Memphis Depay, blijven de Madrileense media focussen op Kylian Mbappé. Ook vandaag is het weer raak. Voetbal International schrijft: “AS heeft nog maar eens gekozen voor Kylian Mbappé op de cover. De aanvaller van PSG zou flink gewild zijn. Barcelona en Liverpool zouden hem komende zomer maar wat graag aantrekken, maar volgens de Madrileense krant heeft de Fransman maar één toekomstig club in zijn hoofd: Real Madrid. ‘Mbappé denkt in het wit’, is daarom de veelzeggende kop.”

Memphis naar Barça?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
21+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
27+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
10+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
82+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
55+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
149+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
239+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
794+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
274+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
59+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
97+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
275+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
213+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
142+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
247+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
483+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
34+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
25+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie