‘Frenkie de Jong in de problemen: onacceptabel’

Foto: ‘Frenkie de Jong in de problemen: onacceptabel’

Frenkie de Jong kende een uitstekend debuutseizoen bij FC Barcelona, maar dit voetbaljaar wil het nog niet echt vlotten in Catalonië. Dat merkt ook het toonaangevende medium Marca op.

Zij vinden De Jong nog veel te wisselvallig, terwijl hij toch een gigantische transfersom kostte en juist onder landgenoot Ronald Koeman zijn ploeg bij de hand zou moeten nemen. “De middenvelder moet verbeteren. De voormalig ster van Ajax moet zijn vorm terugvinden om ook maar iets van de transfersom van 75 plus 11 miljoen euro in te lossen. Het was een strategische gok: een speler die het middenveld van Barcelona in de toekomst vorm moet geven, maar tot op heden nog een optreden op de mat moet leggen dat bij een speler uit zijn categorie hoort.”

Marca denkt dat Koeman hem daar wel bij kan helpen. “De Catalaanse grootmacht heeft de juiste man aan het roer geplaatst om het spel van de Nederlander te kunnen verbeteren. Koeman heeft het systeem van Barcelona veranderd en kiest voor een 4-2-3-1-systeem. Hij kiest dus voor twee regisseurs centraal op het middenveld (samen met Sergio Busquets, red.), waardoor De Jong in theorie beter tot zijn recht moet komen. Barcelona plukt nu al enigszins de vruchten van het besluit van Koeman als je de prestaties vergelijkt met die van vorig seizoen. Er werd gewonnen van Villarreal (4-0) en Celta de Vigo (0-3) en alleen tegen Sevilla (1-1) was er geen sprake van een clean sheet.”

Het Spaanse medium besluit: “Het valt te bezien of de defensieve stabiliteit, vormgegeven door de aanwezigheid van twee regisseurs, standhoudt als grotere tegenstanders zich aandienen. Naast de komst van Koeman kan De Jong ook profiteren van de aanwezigheid van Alfred Schreuder. De assistent kent De Jong van hun gezamenlijke tijd bij Ajax. Schreuder was de rechterhand van Erik ten Hag, die vooralsnog het beste van De Jong naar boven heeft gehaald. De staf heeft zodoende een speler op een sleutelpositie in huis die precies weet wat voor voetbal er gevraagd wordt. Zelden heeft een speler te maken met zoveel gunstige omstandigheden wat betreft de staf. Men weet welk niveau De Jong kan aantikken en ook de staf gaat een excuus niet meer accepteren. Als 23-jarige moet hij nu een stap vooruit zetten en de nieuwe leider op het middenveld worden waar Barcelona naar snakt.”

Frenkie valt nog flink tegen dit seizoen

  • Eens
  • Oneens
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:34
98+
Grote Kroes-climax lijkt stapje dichterbij
16:21
10+
Hancko: “Ik wil zo’n nederlaag niet nog een keer ervaren”
16:05
1653+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord in bekerfinale tegen NEC: Trauner en Bijlow terug
15:54
13+
‘Volendam herhaalt Van de Ven-trucje met Veerman’
15:40
86+
‘Lozano in ruildeal weg bij PSV’
15:24
54+
NEC-iconen tippen: zó is Feyenoord te verslaan
15:09
263+
‘Walgelijk’ Vandaag Inside met grond gelijkgemaakt
14:46
76+
Ten Hag slaakt zucht van verlichting
14:25
84+
“NEC gaat het Feyenoord moeilijk maken”
14:09
92+
‘Zidane keert terug als hoofdtrainer’
14:00
208+
Keert Van Gaal bij Ajax terug als hoofdtrainer?
13:45
70+
‘Drama voor Memphis Depay bij Atlético Madrid’
13:26
138+
‘Deense huurling vertrekt definitief bij Ajax’
13:10
119+
‘Ajax hengelt naar jeugdspeler FC Emmen’
13:00
23+
NEC-helden geven tips voor de bekerfinale | SN Meet Zomer & Leiwakabessy
12:41
141+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
141+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
389+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
137+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie