Real Madrid overtuigt weer niet, maar pakt wederom drie punten

Niet goed spelen, maar toch winnen. Daar kende Real Madrid vorig seizoen veel wedstrijden van en werd het Spaans kampioen. Dit keer sprankelde het thuis tegen Real Valladolid wederom niet, al eindigde het wel weer met drie punten. Invaller Vinícius Júnior brak de ban.

Real Madrid kwam afgelopen weekend nog goed weg, na een benauwde uitoverwinning op Real Betis. Trainer Zinedine Zidane besloot tegen Valladolid wederom 4-4-2 te spelen met een ruit op het middenveld. De geblessseerde Toni Kroos ontbrak, terwijl Martin Ödegaard naar de bank verdween. De Koninklijke had het initiatief in de eerste helft, maar wist dat niet in de score uit te drukken. Luka Jovic had het vizier niet op scherp, terwijl ook Federico Valverde en Marcelo kansen misten.

De Servische spits wist na de pauze een voorzet van Luka Modric wederom niet in een goal om te zetten. De bezoekers waren hier en daar gevaarlijk, vooral via aanvaller Shon Weissman. De Israëliër faalde echter in de afronding. Na een klein uur kwam Zidane met een driedubbel wissel, waarna Vinícius Júnior zich liet gelden. Nadat hij zo’n zeven minuten op het veld stond was hij direct belangrijk. Na een aanval via Karim Benzema kreeg de Braziliaan de bal in bezit en rondde koeltjes af. Valladolid claimde nog buitenspel; de aanvaller stond inderdaad achter de verdedigingslijn maar kreeg hem toegespeeld door een tegenstander.

Hierna vond Real het wel welletjes en probeerde vooral de drie punten over de streep te krijgen. Vallodolid probeerde nog even aan te zetten, maar kwam niet meer tot kansen. In de laatste seconde van de wedstrijd snelde Vinícius Júnior af op de goal, maar was zijn inzet erg magertjes. Zo bleef het bij 1-0 en pakte Real Madrid opnieuw weinig overtuigend toch de drie punten.

Scoreverloop: 1-0 (65′) Vinícius Júnior

Zie je Real Madrid weer kampioen worden?