SN Rapport: Ongekende Davies bij Bayern, Vilhena verdedigt CL-ticket

Foto: SN Rapport: Ongekende Davies bij Bayern, Vilhena verdedigt CL-ticket

Bayern München en Borussia Dortmund maakten er woensdagavond een spektakelstuk van hun wedstrijd om de Duitse Supercup. Tegelijkertijd kreeg Tonny Vilhena met Krasnodar de kans om zich te plaatsen voor de poulefase van de Champions League. Wij lieten ons licht schijnen over de prestaties gedurende de avond. 

Bayern Munchen

Manuel Neuer – 6,5

Hoefde gedurende de wedstrijd nauwelijks in actie te komen. Toen hij dit aan het einde van de eerste helft plots moest doen, wist hij de inzet van Julian Brandt niet te keren. Ook Erling Braut Haland was hem te slim af.

Benjamin Pavard – 6,5

Viel gedurende de wedstrijd nauwelijks tot niet op. De aanvallen van Bayern München gingen zoals gewoonlijk veelvuldig over de linkerkant, waardoor Pavard alleen in verdedigend opzicht belangrijk kon zijn. Dat deed hij voldoende, al waren er wat schoonheidsfoutjes van zijn kant.

Lucas Hernández – 5,5

Had samen met Niklas Süle over het algemeen weinig te doen in de wedstrijd. Tijdens de momenten dat de centrale verdediger wél in actie moest komen, was Hernández niet altijd even scherp. Zo vielen beide tegendoelpunten door het centrum.

Niklas Süle – 5,5



Liet als defensieve kracht absoluut wat steken vallen. De twee tegendoelpunten die Bayern München opliep, vielen allebei door een centrum van de verdediging. Die fouten kan Süle zich samen met zijn duopartner Hernández aanrekenen.

Alphonso Davies – 8



Speelde wederom een uitstekend duel voor de Duitsers. De linksback was in verdedigend opzicht een speler om op te bouwen en speelde een belangrijke rol in de gemaakte doelpunten, door bij de tweede treffer een assist af te leveren aan Thomas Müller.

Joshua Kimmich 7,5

Was voortdurend eenvoudig in staat om het spel van links naar rechts en vice versa te verplaatsen. Daardoor bleef het aanvalsspel van Bayern München vol tempo zitten. Kimmich maakte in de laatste tien minuten het beslissende doelpunt, al had hij het ogenschijnlijk zelf niet helemaal door.

Corentin Tolisso – 7,5

Maakte een belangrijk onderdeel uit van het dynamische middenveld van de Duitse club. Zo legde de middenvelder bij het eerste doelpunt zo’n 50 meter af, ontving hij de bal van Robert Lewandowski en werkte hij deze vervolgens achter Dortmund-doelman Marwin Hitz.

Javier Martínez – 7

Moest tijdens de wedstrijd wederom samen met Tolisso voor de controle op het middenveld zorgen. Martínez was in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk met diepe ballen richting de voorste linie, maar bleek verdedigend kwetsbaar.

Thomas Müller – 8

Was de absolute leider in de Duitse middenlinie. De ervaren voetballer diende als verbindingsspeler richting de aanvalslinie en zorgt daarnaast ervoor dat hij op tijd in het strafschopgebied aanwezig is. Zo ontstond ook de tweede treffer, die vanaf zijn hoofd kwam. 


Kingsley Coman – 7



Zorgde met Alphonso Davies voor veel snelheid aan de linkerkant van het speelveld. De aanvaller had voldoende ruimte om gevaarlijk te zijn, maar bleek niet in staat om de gekregen vrijheid voldoende te benutten.

Robert Lewandowski – 7,5



Viel tijdens de wedstrijd niet direct op met zijn gebruikelijke doelpunten, maar maakte wél weer het verschil door als aanspeelpunt te fungeren. Bij de eerste en derde goal was hij bovendien de aangever.

Borussia Dortmund

Marwin Hitz – 6,5

Was bij het eerste doelpunt bepaald niet de gelukkigste. De sluitpost kwam alleen tegenover Corentin Tolisso staan en redde zijn team in eerste instantie nog, maar vervolgens was het alsnog raak. Bij de tweede treffer had Hitz de bal weg kunnen plukken, maar bleef hij op zijn doellijn staan. Het derde doelpunt had vooral met pech te maken.

Emre Can 6,5



Was in defensief opzicht een aantal keer kwetsbaar, waaruit kansen voor Bayern München ontstonden. Het tweede doelpunt van de opponent viel door een voorzet vanaf ‘zijn’ rechterkant, al was dit eerder Thomas Meunier aan te rekenen.


Mats Hummels – 6



Moet als 31-jarige verdediger voor de ervaring zorgen in de achterste linie van zijn team. Tijdens het duel bleek hij echter geen antwoord te hebben op de dynamiek die Bayern München wederom op de mat legde. Het resulteerde in drie doelpunten door de as van het veld. 

Manuel Akanji – 6

Zag aan het begin van de wedstrijd de pijnlijke situatie ontstaan dat Robert Lewandowski hem eenvoudig eruit liep en de assist kon geven op Corentin Tolisso. Akanji speelde de rest van het duel redelijk, al was het zeker niet hoogstaand.

Thomas Meunier – 6,5

Kwam afgelopen zomer over van Paris Saint-Germain en liet in het duel zien over voldoende kwaliteiten te beschikken, al miste hij een levensgrote kans in de tweede helft. De aanvallend ingestelde Alphonso Davies dwong hem echter vaker naar achteren dan hem lief was, waardoor hij bij de omschakeling niet altijd scherp was.

Mahmoud Dahoud – 7

Kreeg van zijn trainer overduidelijk de opdracht om vroeg te storen in de opbouw van Bayern München. Gedurende de wedstrijd verzette hij veel meters en sloot hij bovendien regelmatig in de aanval aan om gevaar te stichten in het strafschopgebied.

Thomas Delaney – 7



Had aan het begin van het duel nog moeite om de middenlinie in handen te nemen, maar was in de loop van de wedstrijd in staat om zijn stempel te drukken. Samen met Dahoud was hij daarom onmisbaar voor zijn ploeg.

Felix Passlack – 7

Ondersteunde aan de linkerkant van het veld regelmatig Julian Brandt, die als linker aanvaller op het veld stond. Verder moest hij vooral genoegen nemen met een rol waarin hij Bayern München zo vaak mogelijk probeerde af te stoppen.

Marco Reus – 7

Behoorde met Julian Brandt en Erling Braut Haland tot de aanvallende linie van zijn team. Reus was een aantal keer gevaarlijk en drong daarmee Bayern München achteruit, maar was niet scherp genoeg om een doelpunt te maken.

Julian Brandt – 7,5

Bleek zich tegen Bayern München te realiseren dat hij niet op veel kansen hoefde te rekenen. Daarom was hij vlak voor de rust messcherp door een één-op-één situatie met Manuel Neuer tot een goed einde te brengen.

Erling Braut Haland – 7,5

Liet tijdens de wedstrijd nog maar eens zien toe te zijn aan een topclub. De aanvaller was verreweg de gevaarlijkste man in zijn elftal. Haland zorgde voor de tweede treffer en bracht Julian Brandt bij de eerste goal van zijn ploeg persoonlijk in stelling.

MAN OF THE MATCH: Alphonso Davies 

Champions League: FK Krasnodar – PAOK

Tonny Vilhena – 7,5

Bij Feyenoord stond Tonny Vilhena bovenal bekend als een hardwerkende voetballer die altijd voorop in de strijd ging en dat is bij Krasnodar momenteel niets anders. Vilhena moest woensdagavond met zijn ploeg een 2-1 thuisoverwinning tegen PAOK verdedigen om een plek in de poulefase van de Champions League af te dwingen en was daardoor vooral in verdedigend opzicht nodig. 


Krasnodar bereikte de poulefase door met 1-2 te winnen. De Nederlander droeg zonder meer zijn steentje bij door tijdens de opbouw van PAOK veelvuldig door te jagen en zo de tegenstander achteruit te dwingen. Krasnodar beschikte, ondanks aanvaller Marcus Berg, over te weinig kwaliteiten in de voorste linie om in de tegenaanval vaak genoeg gevaar te stichten. Daardoor kon Vilhena zich in aanvallend opzicht nauwelijks laten gelden. De prestatie was echter genoeg om zich te plaatsen voor het Miljardenbal.

Had Borussia Dortmund recht op een overwinning?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, absoluut niet
36+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:27
9+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
14+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
47+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
77+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
56+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
488+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
100+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
35+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
243+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
530+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
115+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
159+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
44+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
291+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
311+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
180+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
32+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
30+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
179+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie