Volleyspecialist Hateboer flikt het weer en leidt Atalanta naar zege

Foto: Volleyspecialist Hateboer flikt het weer en leidt Atalanta naar zege

De Italiaanse competitie is pas net begonnen of Atalanta Bergamo heeft alweer een krachtig signaal afgegeven. In de topper tegen Lazio werd er overtuigend met 1-4 gewonnen door dé verrassing van vorig seizoen.

Zowel Lazio als Atalanta kende een sterke jaargang, waarbij de teams op precies evenveel punten uitkwamen. Champions League-voetbal werd afgedwongen, maar de Noord-Italianen lieten woensdag zien dat het uit is op nog meer. Hans Hateboer, die als enige Nederlander in de basis stond, had een cruciale rol bij de openingsgoal. Niet verrassend was hij mee opgekomen aan de rechterkant en knikte de bal voor het doel, waar Robin Gosens raak schoot. Lazio zag de Oranje-international duwen in de rug van zijn regenstander, maar de scheidsrechter kende de goal toe. Gosens deed na een ruim half uur iets terug voor zijn maatje met een afgemeten voorzet. Hateboer aarzelde niet en scoorde heerlijk met een volley. Afgelopen weekend was hij op deze manier ook al tref zeker.

Spelmaker Alejandro Gómez ging zich vervolgens meer met het spel bemoeien en met succes. De kleine Argentijn vond liefst twee keer het doel. Voor zijn tweede treffer had Lazio-aanvaller Felipe Caicedo nog wat teruggedaan, maar dat bleek achteraf enkel voor de statistieken. Marten de Roon en Sam Lammers kwamen nog wel van de bank af en pakten zo minuten mee. Atalanta komt zo op zes punten na twee duels, de Romeinen incasseerde een stevige tik, al wisten ze de seizoensopener nog wel te winnen.

Scoreverloop: 0-1 (10′) Gosens 0-2 (32′) Hateboer 0-3 (41′) Gómez 1-3 (57′) Caicedo 1-4 (61′) Gómez

Atalanta maakt kans op de titel

  • Eens
  • Oneens
85+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie