Spaanse pers gaat los over Koeman en ‘verrukkelijke Frenkie’

Foto: Spaanse pers gaat los over Koeman en ‘verrukkelijke Frenkie’

Oefenmeester Ronald Koeman is zéér goed aan zijn dienstverband bij FC Barcelona begonnen, namelijk met een 4-0 overwinning op Villarreal. Frenkie de Jong speelde op zijn natuurlijke positie en krijgt complimenten van de Spaanse pers.

Het dagblad Sport deelt rapportcijfers uit en geeft Ansu Fati, goed voor twee doelpunten, een heuse tien. Frenkie krijgt een acht: “De Jong viel op met een paar goede acties, al was hij soms ook iets té onzichtbaar. Zodra hij echter de bal heeft, is het een verrukkelijk schouwspel. De Jong leest het spel als geen ander en is een zeer noodzakelijke voetballer voor dit team.” Marca zag de oud-Ajacied vooral genieten: “De Jong was altijd op zoek naar manieren om de bal te kunnen passen en hij zorgde met juiste keuzes voor meer diepgang in het elftal. Hij oogde comfortabel in dit systeem. Hij bood zich aan, hij greep in en hij genoot.”

Dat is volgens de krant de verdienste van Koeman: “Het is de trainer gelukt om de spelers het nieuwe systeem onder de knie te laten krijgen. De Jong is wellicht het meest perfecte voorbeeld. Maar ook dat de spelers zich in het 4-2-3-1-systeem op hun gemak voelen. Omdat ze bijvoorbeeld meer vrijheid hebben of omdat ze op hun positie spelen. Koeman is heel goed begonnen. Een onbetwistbare zege.” ElDesmarque geeft Frenkie een zeven: “De Jong wist hij dat onder Koeman een van de leiders zou zijn en hij verzaakte niet. Hij deed wat van hem verwacht werd en was zeer complementair aan zijn bondgenoot in het 4-2-3-1-system. Zowel offensief als defensief.”

‘Formidabel’


El Mundo Deportivo bekritiseert Sergio Busquets: “Hij was opvallend genoeg zeer onnauwkeurig in de passing in de eerste helft, al haalde hij na rust een hoger niveau. Hij was tactisch gezien wél belangrijk zodra er door Barcelona druk moest worden gezet.” Over De Jong is dit medium wél positief: “Hij speelde, in tegenstelling tot Busquets, een formidabele eerste helft. Hij bepaalde wanneer het tempo moest worden verhoogd en wanneer het team het rustiger aan moest doen. In de tweede helft leed hij meer balverlies.”

AS stelt dat De Jong zich duidelijk op zijn gemak voelt onder de nieuwe trainer: “Koeman is voor De Jong het lont in een kruitvat. Hij speelde een bijzonder complete wedstrijd. In dit systeem met twee controleurs heeft De Jong meer vrijheid én vertrouwen om een hoofdrol te vertolken. De balbehandeling en de visie van de Nederlander kunnen de aanhang, die zo naar succes smacht, dit seizoen veel plezier gaan bezorgen.”

Wordt dit hét jaar van De Jong?

  • Denk ik wel
  • Denk ik niet
704+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:00
1+
‘Ex-Ajacied schiet Juventus naar finale’
07:47
8+
Pochettino: ‘Chelsea verdient geen Europees voetbal’
07:33
3+
‘Olivier Giroud op weg naar Amerika’
23:41
40+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
54+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
17+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
119+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
85+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
199+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
313+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
969+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
311+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
65+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
109+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
118+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
373+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
228+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
155+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
219+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
262+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie