‘Ten Hag gooit Ajax-opstelling al weer om’

Foto: ‘Ten Hag gooit Ajax-opstelling al weer om’

Het is natuurlijk niet voor niets dat Ajax de markt momenteel nog afspeurt naar een extra middenvelder. Theo Janssen denkt namelijk dat we het experiment met Quincy Promes op nummer tien als mislukt kunnen beschouwen…

Bij Studio Voetbal vertelt de oud-voetballer: “In het voetbal zelf, dus als Ajax aan het opbouwen is, doet hij helemaal niet mee. In de laatste dertig, veertig meter is hij supergevaarlijk. Dan komt hij voor de goal en creëert hij kansen voor zichzelf. In de eindfase Promes op tien: prima. Maar daarvoor? Als Ajax wilde opbouwen misten ze gewoon een extra voetballer.”

Janssen ziet de aanvaller liever op een andere positie voetballen: “Het probleem is dan wel: wie haal je eraf? Zakaria Labyad is nu een paar keer geslachtofferd vanuit de spits. Hij heeft wel een goede voorbereiding gedraaid.” Hij verwacht dat oefenmeester Erik ten Hag het weer omgooit; Promes op links, Dusan Tadic in de spits en Antony op rechts: “Ik zou het liefst Tadic in de spits willen zien, Promes vanaf links en Antony vanaf rechts. En dan misschien wel gewoon Jurgen Ekkelenkamp erbij op het middenveld, want ze missen echt een voetballer op het middenveld.”

Als laatste complimenteert hij aanwinst Mohammed Kudus: “Dat is écht een goede speler. Hij is heel bepalend voor hoe Ajax nu speelt. Edson Álvarez staat daarnaast en in balbezit heb je niet heel veel aan hem, die speelt de bal breed of terug. Ze hebben hem gehaald als verdediger en hij speelt nu op het middenveld. Verdedigend is hij prima, maar aan de bal is het niet heel goed.”

Antony, Tadic, Promes?

  • Ja, doen
  • Nee, niet doen
991+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie