‘Malen en nog een PSV’er wilden zélf niet spelen vanmiddag’

Foto: ‘Malen en nog een PSV’er wilden zélf niet spelen vanmiddag’

PSV speelde vanmiddag met een verkapt B-elftal met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo. Dat coach Roger Schmidt zoveel wijzigingen doorvoerde wekte verbazing.

In de rust greep de Duitser ook al in door Donyell Malen, Noni Madueke en Ryan Thomas alsnog te brengen. “Ik heb het idee dat hij de spelers beter moet leren kennen”, reageert oud-trainer Aad de Mos. “Het lijkt een verlenging van de voorbereidingsperiode. Anders zet je niet je belangrijkste spelers op de bank in een wedstrijd die voor PSV altijd moeilijk is: Heracles-uit.”

“Tussen de regels door hoorde ik dat Malen en een andere speler (waarschijnlijk Ryan Thomas, red.) gevraagd hebben om niet te spelen omdat ze pas een kruisbandblessure hebben gehad. Daar is Schmidt in mee gegaan. Daarom mocht Ihattaren spelen. Mauro speelde op links en Viergever mocht ook weer spelen”, somt De Mos verder op in Ziggo Sports.

IHATTAREN 

Eén van de slachtoffers in de rust was Mo Ihattaren. “Ik heb hem een keer privé ergens gesproken in de stad. Hij had het idee dat er onder Van Bommel drie spelers goed genoeg waren voor PSV: Dumfries, Bergwijn en hij. Die gedachte heeft hij meegekregen uit de jeugd. Toen was hij nog een spriet en kon hij de ballen overal makkelijk neerleggen. Nu is dat weg en komt hij een trainer tegen die met oefenstof aan de slag gaat en ziet dat hij niet aan de eisen voldoet.”

En Marco van Basten besluit over PSV: “Ik had PSV nog niet veel gezien, dus ging er voor zitten. Onder Schmidt zou PSV veel pressievoetbal spelen en agressief zijn, maar daar heb ik in de eerste helft niet veel van terug gezien. Dat vond ik een beetje vreemd. Als je pressievoetbal speelt, moet je agressief zijn en er bovenop zitten. De ploeg die agressief was, was Heracles en niet PSV. Ik begreep het niet goed. In de tweede helft deden ze wat wisselingen en zag het er beter uit. Maar het was niet echt overtuigend.”

Geloof jij deze claim?

  • Ja
  • Nee
756+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie