TRANSFERUURTJE: Ajax-transfers, Berghuis-aanval, Koeman zegt nee

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-transfers, Berghuis-aanval, Koeman zegt nee

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax tikte deze zomer Antony (15,75 miljoen euro plus maximaal 6 miljoen euro) en Mohammed Kudus (9 miljoen euro) op de kop bij São Paulo en FC Nordsjaelland, maar vervolgens zei oefenmeester Erik ten Hag dat hij zijn selectie wel rond had. Door de goede prestaties van de Braziliaan en de Ghanees is hier verandering in gekomen. De Telegraaf schrijft namelijk op zondagmorgen: “De beslissing dat er nog versterkingen bijkomen, was in de directiekamer van Ajax al genomen. In de derde Eredivisie-ronde, thuis tegen Vitesse (2-1), kwam de bevestiging dat dit pure noodzaak is. Het was voor de Amsterdammers ruim een week voor het sluiten van de transfermarkt het ideale scenario, want het tiental van Erik Ten Hag wón dankzij de klasse van Antony wel heel knap, maar dat was een wonder.” De krant vervolgt: “Lang zei Ten Hag op zijn persconferenties tegen iedereen die het wilde horen dat de selectie wat hem betreft sterk en breed genoeg was. Door de vlekkeloze voorbereiding en het relatief eenvoudige Eredivisie-programma tot de transferdeadline op 5 oktober lag het gevaar op de loer dat de tukker zijn eigen selectie zou overschatten en de directie zou adviseren de hand op de knip te houden. Het geringe aantal toeschouwers bij de thuiswedstrijden vanwege de coronacrisis is immers een enorme schadepost.” Er is echter iets veranderd… “De clubleiding besloot echter niet te gaan pokeren met de miljoenen euro’s, die aan het einde van de competitie klaarliggen. De landskampioen heeft rechtstreeks toegang tot de lucratieve Champions League. En dus werden een extra middenvelder en verdediger als topprioriteit aangemerkt.”

Eerder deze week konden we opeens lezen dat Ajax een bod uitgebracht zou hebben op Matheus Henrique van Grêmio, een speler die nu al behoorlijk populair is bij de supporters van de Amsterdammers. De Telegraaf weet echter van de hoed en de rand. Mike Verweij zegt in de voetbalpodcast van de krant: “Dat is een speler die al heel lang in verband wordt gebracht met Ajax, dus hij zal ongetwijfeld op een lijstje staan. Maar dat lijkt me nu niet aan de orde, ik heb er in ieder geval niks over gehoord.” Het is in ieder geval duidelijk dat directeur voetbalzaken Marc Overmars van goede huize moet komen als hij Henrique los wil weken bij Grêmio. De transferwaarde van de Braziliaanse middenvelder wordt namelijk geschat op 20 miljoen euro en met minder zal zijn werkgever zéker geen genoegen nemen.Steven Berghuis was vorige week wel héél kritisch na het gelijkspel van Feyenoord tegen FC Twente (1-1). Commentator Arman Avsaroglu van de NOS denkt dat de sterspeler van de Rotterdammers misschien wel een vertrek probeert te forceren. Hij zegt namelijk over de Feyenoord-captain: “Hij is altijd eerlijk en wil mooi voetballen, maar hij moet ook weten dat dit een hoop gedoe geeft. Het zijn stevig gekozen woorden en lijken bijna een aanval op de trainer. En dat terwijl de band tussen Dick Advocaat en Berghuis goed is.” Avsaroglu gaat verder: “Ik snap wel wat hij bedoelt, maar hij is vergeten waarom ze zo spelen. Deze ploeg heeft gewoon niet de spelers die hoog druk kunnen zetten. Dat hebben we begin vorig seizoen gezien. Vorig jaar speelden ze ook zo en was het vaak nog slechter. Maar ze wonnen wel omdat er ook een goede mentaliteit in deze ploeg zit. Het gaan gewoon om punten halen en ik denk dat ze die ook gaan halen. We moeten niet zeuren als ze één wedstrijd toevallig niet winnen.” De transferwindow is nog een week of twee open en het is niet uitgesloten dat Berghuis nog gaat wieberen… “Hij heeft nooit gezegd dat hij wil blijven. Vorig jaar kon hij al naar PSV, maar toen verlengde hij uiteindelijk zijn contract voor een gigantisch bedrag. Hij heeft toen gedacht; ik blijf nog een jaar. Maar vooralsnog is de juiste club nog niet gekomen. Dus misschien zoekt hij het met deze uitspraken een beetje op om zoiets te forceren.”

PSV heeft zijn volgende aanwinst binnen volgens het Eindhovens Dagblad. Er zijn geen bijzonderheden aan het licht gekomen bij de medische keuring van middenvelder Ibrahim Sangaré, die voor ruim 9 miljoen euro overkomt van het Franse Toulouse. Journalist Rik Elfrink meldt via Twitter: “PSV heeft middenvelder Ibrahim Sangaré binnen, al moet er nog papierwerk afgerond worden. Achter de schermen wordt al alles in gereedheid gebracht om de transfer aan te kondigen. Wordt beschouwd als een bijzondere transfer, omdat hij ook naar de Premier League kon.” De verwachting is dat de mannetjesputter een contract tot medio 2025 tekent in het Philips Stadion.

Buitenland:

Dat FC Barcelona financiële problemen heeft is bij iedereen wel bekend, maar die hadden in één klap verleden tijd kunnen zijn als de Catalanen een bizar bod op Ansu Fati hadden geaccepteerd. Oefenmeester Ronald Koeman wilde hier echter niets van weten. Voetbal International onthult vandaag: “Barcelona mag dan op zoek zijn naar geld om de transferwensen van Ronald Koeman te kunnen inwilligen, andere clubs kunnen in de Catalaanse club niet vrij hun slag slaan. Volgens Marca was er een bod van 150 miljoen binnengekomen op Ansu Fati. Zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes bracht dat bod van een onbekende club onder de aandacht van Barcelona, dat echter op voorhand het bod afwees. Een vertrek van Ansu Fati is onbespreekbaar.”

Had jij 150 miljoen voor Fati geaccepteerd?

  • Ik wel
  • Ik niet
340+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:04
0+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
28+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
18+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
62+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
47+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
208+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
251+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
140+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
185+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
81+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
24+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
25+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
120+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
186+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
30+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
50+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
52+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
163+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
09:19
75+
‘Van Bommel op lijstje van Italiaanse topclub’
09:05
39+
AS Roma voelt zich benadeeld door Italiaanse bond
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie