Tiental Ajax overleeft rode kaart Álvarez

Ajax won zijn eerste twee Eredivisie-wedstrijden van Sparta Rotterdam (0-1) en RKC Waalwijk (3-0), maar had het op zaterdagavond al moeilijker, mede omdat Edson Álvarez nog voor rust een rode kaart kreeg. Er werd echter tóch weer gewonnen door de Amsterdammers.

Al doen we de Arnhemmers vermoedelijk tekort met dat statement, want de uitploeg bood Ajax heel aardig partij in de openingsfase van het duel in de Johan Cruijff ArenA. Het spel ging op en neer en beide ploegen kregen kansen, maar Quincy Promes maakte de 1-0: de aanvaller stond vogelvrij na een goede loopactie en voorzet van Noussair Mazraoui.

Op slag van rust ging Álvarez (al dan niet opzettelijk) op Loïs Openda staan en werd scheidsrechter Pol van Boekel naar de kant geroepen. Hij bekeek de beelden en besloot de Mexicaanse controleur met rood van het veld te sturen.

Desondanks kreeg Ajax in de tweede helft goede kansen op de 2-0, maar die waren niet besteed aan Antony en invaller Jurgen Ekkelenkamp. Riechedly Bazoer (oud-Ajacied) pegelde de bal vervolgens verwoestend binnen aan de andere kant van het veld. Het tiental van oefenmeester Ten Hag wist echter toch weer op voorsprong te komen: Mohammed Kudus stoomde op en vond Antony, die Remko Pasveer klopte. Vitesse probeerde het in de laatste minuten van het duel nog met een soort stormloop, maar de 2-2 viel niet.

Scoreverloop: 1-0 (21′) Q. Promes, 1-1 (56′) R. Bazoer, 2-1 (71′) Antony