Bundesliga: Dortmund slaat modderfiguur, Bosz pakt punt in kraker

Op de tweede speeldag heeft Borussia Dortmund al zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. FC Augsburg bleek met 2-0 te sterk. Ook RB Leipzig liet punten liggen op het veld van Peter Bosz zijn Bayer Leverkusen, waardoor Bayern München al meteen een voorsprongetje kan nemen op zijn voornaamste concurrenten. Uduokhai zette de thuisploeg Augsburg kort voor rust op voorsprong en Daniel Caligiuri duwde Dortmund diep in de problemen met een tweede goal na negen minuten in de tweede helft. Die klap kwam het niet meer te boven.

Bij RB Leipzig maakte Alexander Sörloth (ex-Groningen) zijn debuut. Hij mocht na een klein halfuur al invallen. Op dat moment stond de 1-1-eindstand al op het bord na goals van Forsberg en Demirbay. Bayern München kan zondag met een zege zo al meteen afstand nemen van zijn twee voornaamste concurrenten.