TRANSFERUURTJE: Ajax-terugkeer, Berghuis-drama, PSV-deal

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-terugkeer, Berghuis-drama, PSV-deal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax wil deze transferperiode nog een nieuwe vleugelverdediger aan zijn selectie toevoegen, met het oog op het naderende vertrek van Sergiño Dest. De Amsterdammers mikken echter óók op de komst van een extra middenvelder. Mike Verweij van De Telegraaf onthult: “Ajax heeft een aantal zaakwaarnemers gevraagd om mee te denken over een extra middenvelder. Ik zou volledig inzetten op Davy Klaassen, die is denk ik heel goedkoop op te halen bij Werder Bremen, maar het lijkt erop dat Ajax toch wel een extra middenvelder gaat halen.” Valentijn Driessen haakt in: “Tja, kijk: wat moet die Klaassen nu nog in Bremen? De eerste wedstrijd worden ze weer van het veld geveegd. Nou, ze zijn vorig jaar maar ternauwernood in de Bundesliga gebleven. Dus als je hem kunt ophalen voor een redelijk bedrag… Je weet in ieder geval zeker: daar kun je echt wel veel plezier van hebben.”

Vlak nadat PSV zijn nieuwe aanwinst Eran Zahavi aan het grote publiek voorstelde, konden we lezen dat ook Ajax een poging bij hem had gewaagd. Oefenmeester Erik ten Hag ontkende dit, maar De Telegraaf beschikt over hele andere informatie. In de podcast van de krant vertelt Mike Verweij: “Helaas moeten we constateren dat Erik ten Hag niet in zijn eerste leugentje is gestikt, want als we op persconferenties vragen of iedereen fit is zegt hij ja, maar dan blijkt dat Ryan Gravenberch een coronatest heeft ondergaan omdat hij niet lekker is…” Zijn collega Valentijn Driessen zegt vervolgens over Zahavi: “Het is niet zozeer dat Ajax hem heeft benaderd, want volgens mij klopt het wel dat het management van Zahavi bij Ajax heeft aangegeven dat hij vrij was. En daar is positief op gereageerd. Er is onder andere een gesprek geweest tussen Ten Hag en Zahavi. Ze hebben elkaar niet persoonlijk gezien, maar er is wel een gesprek geweest… door de telefoon.” De journalist vervolgt: “Daarin gaf Ten Hag te kennen dat hij Zahavi er graag bij wilde hebben. Hij had er graag een volwassen, ervaren spits bij. Het is niet voor niks dat Ajax ook heel erg lang zijn pijlen heeft gericht op Suárez. Er is zelfs een contractvoorstel doorgestuurd van Overmars naar het management van Zahavi.”


Je kunt toch wel zeggen dat PSV de laatste tijd behoorlijk actief is op de transfermarkt. Volgens het Eindhovens Dagblad is er al weer een volgende aankoop op komst: middenvelder Ibrahim Sangaré wordt voor ongeveer 9 miljoen euro overgenomen van het Franse Toulouse. De krant onthult: “PSV nadert opnieuw een grote transfer. De club hoopt dit weekend de 22-jarige middenvelder Ibrahim Sangaré te kunnen vastleggen. Hij komt over van het Franse Toulouse en is drievoudig international van Ivoorkust. IJs en weder dienende wordt hij zaterdag al gekeurd. Bronnen rond de club melden dat hij ongeveer 9 miljoen euro moet kosten.” De Eindhovenaren zijn al een tijdje op zoek naar een nieuwe middenvelder: “De club maakte de hele transferperiode al jacht op een extra middenvelder. Pablo Rosario lijkt in het elftal van Roger Schmidt verzekerd van zijn plek, maar PSV zocht nog naar een versterking. Met de dynamische en fysiek sterke Sangaré hopen de Eindhovenaren hun man te hebben gevonden.”

Het Amerikaanse Inter Miami CF van oud-voetballer David Beckham (Manchester United, Real Madrid) is concreet in de markt voor Steven Berghuis. Dat schrijft Voetbal International in ieder geval op de zaterdagochtend. Een transfer zou sowieso niet per direct plaatsvinden. Het blad onthult namelijk: “Inter Miami FC koestert belangstelling voor Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis. Als het tot een transfer komt, dan is het per 1 januari 2021. Berghuis’ verbintenis met Feyenoord loopt door tot medio 2022, maar bij zijn recente contractverlenging zijn afspraken gemaakt dat de Rotterdammers niet de hoofdprijs zullen vragen als er zich een club meldt voor de Oranje-international.” Het Algemeen Dagblad berichtte eerder vanmorgen al dat er maar 8 miljoen euro betaald hoeft te worden voor Berghuis. De transferwaarde van de aanvaller ligt een stuk hoger, maar een jaartje geleden maakte hij een afspraak met de toenmalige technisch directeur Sjaak Troost…


Gyrano Kerk leek hard op weg naar de Italiaanse Serie A, maar daar is verandering in gekomen. Volgens De Telegraaf is FC Utrecht namelijk dicht bij een akkoord met Premier League-promovendus Leeds United: de aanvaller gaat in Engeland voetballen. Het bovengenoemde medium onthult op zaterdagochtend: “Het Engelse Leeds United lijkt Cagliari en Hellas Verona af te gaan troeven in de strijd om Gyrano Kerk. De ploeg, die dit seizoen na zestien jaar is teruggekeerd in de Premier League, nadert een akkoord met FC Utrecht over de transfersom. De Utrechters mikken op een bedrag rond de 10 miljoen euro, terwijl Cagliari tot nu toe maximaal 7 miljoen euro wilde neertellen. De pijlsnelle Kerk ligt nog drie jaar vast bij FC Utrecht, maar heeft aangegeven open te staan voor een mooi buitenlands avontuur.”

Buitenland:

Vertrekt Memphis Depay nou wel of niet van Olympique Lyon naar FC Barcelona? Er valt geen peil meer op te trekken, want gisteren konden we lezen dat de aanvaller een ‘niet te weigeren’ contractvoorstel had gekregen van voorzitter Jean-Michel Aulas, maar vandaag is hij weer hard op weg naar Catalonië. Dat is het geval volgens het dagblad El Mundo Deportivo, dat de beeltenis van de Oranje-sterspeler groot op zijn voorpagina heeft staan. De krant meldt dat Memphis op pole-position staat om naar Barça te transfereren, omdat vrijwel alle seinen op groen staan. De Primera División-grootmacht wil per se een nieuwe spits halen na het vertrek van Luis Suárez naar Atlético Madrid en oefenmeester Ronald Koeman is een fan van de kwaliteiten van Depay. Daar komt nog eens bij dat de aanvaller bij Lyon nog maar tot medio 2021 vastligt, waardoor hij op te pikken is voor ongeveer 25 miljoen euro. De Telegraaf schreef eerder dat de transfer van Memphis naar Barcelona al in kannen en kruiken was, maar dit was te voorbarig. Volgens El Mundo Deportivo zou het echter totáál geen verrassing zijn als de Catalanen hun doelwit binnenkort tóch presenteren.

Moet Ajax Klaassen halen?

  • Ja
  • Nee
446+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie