Puinhoop bij nieuwe hoofdsponsor Vitesse

Foto: Puinhoop bij nieuwe hoofdsponsor Vitesse

Vitesse wordt sinds dit seizoen gesponsord door het bedrijf Waterontharder, maar dat is flink in opspraak gekomen. Onderzoek van het platform Follow the Money heeft uitgewezen dat er veel mis is met de hoofdsponsor van de Arnhemmers…

De Telegraaf schrijft op zaterdagochtend: “De eigenaar van het bedrijf, Julio Rosier, opereert volgens het onderzoeksplatform in strijd met de Wet oneerlijke handelspraktijken door prijsmisleiding en de Reclame Code-regels, terwijl deskundigen vraagtekens zetten bij de functionaliteit van het product dat het bedrijf aanbiedt: een magneet waardoor het water onthard zou worden.”

De krant vervolgt: “Door al sinds 2016 geen jaarrekeningen te deponeren maakt Waterontharder.com zich bovendien ook schuldig aan een economisch delict. Vitesse blijkt bij het afsluiten van het sponsorcontract geen inzicht te hebben gekregen in de financiële situatie van Waterontharder.com. Het Nederlandse sportmarketingbureau Triple Double, dat als intermediair is opgetreden, laat weten dat Rosier voor zijn hoofdsponsorschap tussen de acht ton en een miljoen euro betaalt.”

Ook het enige product waar Waterontharder in handelt roept vraagtekens op: “Webshop Waterontharder.com handelt in één product: de zogenaamde waterontharder Amfa4000. Dat is een magneet, die in de meterkast op de waterleiding bevestigd moet worden en het water zou ontharden. Wetenschappelijk bewijs voor de werking van het product ontbreekt, zeggen deskundigen in het artikel van Follow the Money. Zij raden het gebruik ervan af.”

Puinhoop?

  • Zeg dat wel
  • Vind ik niet
259+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie