Kieft maakt zich zorgen: ‘Als zelfs Bruma de voorkeur krijgt’

Foto: Kieft maakt zich zorgen: ‘Als zelfs Bruma de voorkeur krijgt’

Wim Kieft maakt zich zorgen over de ontwikkeling van het PSV-supertalent Mohamed Ihattaren, die pas op de plaats heeft gemaakt. Oefenmeester Roger Schmidt heeft geen boodschap aan de grillen van de technisch begaafde middenvelder annex aanvaller.

In zijn column in De Telegraaf schrijft Kieft: “Ondertussen groeien de zorgen over neo-international Mohamed Ihattaren bij PSV. Als Bruma – zoals donderdag – de voorkeur krijgt in de Europa League, valt er hopelijk wel een kwartje bij hem of bij de mensen in zijn omgeving. Natuurlijk mag je niet vergeten dat Ihattaren pas 18 jaar oud is en vorig seizoen de hele wereld over hem sprak. Zo’n komeetachtige start doet iets met een jonge speler. Daar kwam de selectie voor het Nederlands elftal nog eens bij. Hoewel dat ook onder druk en door omstandigheden werd ingegeven. Als de bondscoach hem niet zou oppikken voor Oranje, dan zou hij misschien voor Marokko kunnen kiezen. In zo’n fase zou je als Ihattaren zijnde weleens kunnen gaan denken dat het lekker loopt en het allemaal gewoon is.”

De oud-voetballer vindt dat Ihattaren de knop moet omzetten: “Er wordt door de nieuwe trainer Roger Schmidt van PSV meer van hem gevraagd dan vorig jaar. En het verwachtingspatroon bij de buitenwacht ligt hoger. Het is niet alleen maar voetballen aan de bal, maar ook zonder bal. Spelers als Memphis Depay en Leroy Sané staan altijd aan, zijn negentig minuten bezig en voortdurend klaar om hun moment te pakken. Dat moet het niveau zijn waar Ihattaren naar moet streven en waar hij binnen nu en vijf jaar naar toe moet.”

Maak jij je ook zorgen?

  • Ik wel
  • Ik niet
704+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie