Oud-Ajacieden schieten Twente naar overwinning

FC Twente kwam eigenlijk geen moment in de problemen tegen FC Groningen. De Tukkers, die nog een doelpunt afgekeurd zagen worden, zullen blij zijn met de drie punten na een 3-1 overwinning op Groningen.

Oud-Ajacieden Vaclav Cerny en Danilo (nog wel eigendom, maar gehuurd van) hadden een groot aandeel in de driepunter van Twente. Spits Danilo was bij de eerste treffer van de Tukkers de aangever op doelpuntenmaker Cerny, die ook nog een doelpunt van zijn voet afgekeurd zag worden. Een kwartier na de openingstreffer waren de rollen omgedraaid: na een mooie aanval eindigde de bal via Cerny bij Danilo, die de bal laag in de hoek schoot en Sergio Padt kansloos liet.

In het tweede bedrijf deed FC Groningen al vroeg wat terug: in de 52e minuut zorgde El Massoaoudi ervoor dat de spanning in de wedstrijd enigszins terugkwam. De opluchting was daarom ook groot dat Jeremejeff in de laatste minuut van de officiële speeltijd de verlossende 3-1 binnenwerkte.

Scoreverloop: 22. Cerny (1-0), 37. Danilo (2-0), 52. El Massaoudi (2-1), 89. Jeremejeff (3-1)