Bale over Real: “Er waren veel mensen die me uitfloten”

Foto: Bale over Real: “Er waren veel mensen die me uitfloten”

Gareth Bale is blij dat hij dit seizoen op huurbasis uitkomt voor Tottenham Hotspur, want bij zijn eigenlijk werkgever Real Madrid voelde hij zich al een tijdje niet meer op zijn plek. Als hij in actie kwam in het Bernabéu waren er vaak striemende fluitconcerten te horen.

Maar heeft de Welsh Wizard zelf ergens spijt van? Aan Sky Sports vertelt hij: “Spijt? Nee, ik heb geen spijt. Het enige wat ik altijd heb geprobeerd is om lekker te voetballen. Wat anderen van mij vinden, daar heb ik zelf geen invloed op.”

De vleugelspits vervolgt: “Zoals ik al zei: ik heb echt nergens spijt van. Wat mensen ook zeggen, dat moeten ze zelf weten. Ik weet wie ik ben en mijn familie weet ook precies wie ik ben. Dat is het enige waar ik me om bekommer.” In Madrid kreeg hij vaak het verwijt nog geen woord Spaans te spreken… “Je moet als persoon groeien als je naar een andere cultuur en een ander land gaat. Maar ook zeker als voetballer. Uiteindelijk leer je met vervelende situaties om te gaan, want ik heb onder immense druk gestaan in Madrid. Er waren veel mensen die me uitfloten in het stadion.”

Het heeft Bale in ieder geval niet geknakt: “Ik heb ermee leren omgaan. Je moet zorgen dat het je niet in je hart raakt en het allemaal niet te serieus neemt. Het is voetbal: iets wat je leuk vindt om te doen. Je best doen is soms het enige wat je goed kunt doen.”

Gaat hij het goed doen bij de Spurs?

  • Ja
  • Nee
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie