Sloveense media gaan los over PSV’ers: ‘Bizar’

Foto: Sloveense media gaan los over PSV’ers: ‘Bizar’

PSV was gisteren in de voorronde van de Europa League veel te sterk voor NS Mura. Het werd 1-5 voor de Eindhovenaren en de Sloveense media hebben het vandaag vooral over twee spelers uit het team van oefenmeester Roger Schmidt: Donyell Malen en Philipp Max.

De website SiolNET schrijft bijvoorbeeld: “We zullen nog lang praten over NS Mura en dit PSV. De ploeg van trainer Ante Simundza hoeft zich niet te schamen over de grootste wedstrijd in het bijna honderdjarige bestaan van de club. Het was ook een moeilijke taak: PSV-trainer Roger Schmidt weigerde met vuur te spelen en stelde zijn beste spelers op, onder wie Phillipp Max. De sterke linksback kostte deze zomer 10 miljoen euro en was een belangrijk wapen.”

Vooral Malen krijgt echter een veer in zijn reet: “De oud-speler van Arsenal en Ajax bevestigde de reputatie waarmee hij naar Murska Sobota kwam. Hij is de beste aanvaller van PSV en sinds vorig jaar ook Oranje-international. Als hij niet ernstig geblesseerd was geraakt, had hij donderdagavond waarschijnlijk niet in het Fazanerija Stadion, maar bij een Europese topclub gespeeld. Barcelona en Manchester United zaten al eens voor hem op de tribune in het Philips Stadion.”

‘Op weg naar iets moois in Europa’

Het medium gaat verder: “Nogmaals, Mura hoeft zich niet te schamen. Dit wordt ook bevestigd door de redelijk gelijkwaardige statistieken. Het zou bepaald geen verrassing zijn als de snelle, jonge en veelbelovende spelers van PSV later dit seizoen de 25ste landstitel in de clubgeschiedenis pakken, ondanks de sterke concurrentie van Ajax en Feyenoord. En misschien zetten ze ook wel iets moois neer in Europa.” De krant Delo vult aan: “PSV, de Europees kampioen van 1988, 24-voudig Nederlands kampioen, negen keer bekerwinnaar, UEFA Cup-winnaar in 1978 en dertig keer groter dan NS Mura, rechtvaardigde zijn rol als favoriet en toonde zijn efficiëntie door vijf keer te scoren. Volgende week spelen ze tegen Rosenborg BK om een plek in de groepsfase.”

Dnevnik richt zich vooral op Malen: “Hij is de grootste ster van PSV, met een marktwaarde van 25 miljoen euro.” Men analyseert: “PSV heeft elke fout afgestraft en Mura heeft de kansen niet benut.” 24ur heeft het laatste woord: “Mura sterft rechtop tegen PSV. Na een moedige prestatie liggen alle Sloveense clubs uit Europa, maar het eindresultaat in Murska Sobota weerspiegelt niet de ware krachtsverhoudingen. Gigant PSV was alleen efficiënter en toonde zich ondanks zijn jonge leeftijd zeer volwassen.”

Malen en Max de uitblinkers?

  • Zeker
  • Nee
1052+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
66+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
32+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
234+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
95+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
156+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
61+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
85+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
453+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
196+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
291+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
815+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8619+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1959+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3282+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
591+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
972+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie