Topclubs maken geen fout in League Cup

Liverpool en Manchester City maakten geen fout in hun EFL Cup-wedstrijden tegen Lincoln en Bournemouth. De landskampioen van Engeland had met een 2-7 een beduidend gemakkelijkere aanval dan diens concurrent uit Manchester.

De manschappen van Pep Guardiola hadden het lastig tegen Bournemouth, dat vorig seizoen degradeerde uit de Premier League. Dit ondanks een vroege voorsprong voor The Citizens: debutant Liam Delap vond na 18 minuten al het net. De club uit de Engelse kuststad kwam op gelijke hoogte door een rake trap van Sam Surridge. Manchester City kreeg via Riyad Máhrez en Ferrán Torres nog uitstekende mogelijkheden op de gelijkmaker, maar steeds lag doelman Mark Travers in de weg. In de laatste fase van de tweede helft wist Phil Foden alsnog de volle buit voor City veilig te stellen door de 2-1 te maken.

Liverpool had tegen Lincoln City een gemakkelijkere avond. De landskampioen van Engeland wist zeven keer te scoren tegen de thuisploeg: Xherdan Shaqiri, Takumi Minamino (2x), Curtis Jones (2x), Marko Grujic en Divock Origi wisten zich op het scorebord te werken.