AZ-beul Dinamo Kiev zet reuzenstap naar Champions League door zege in België

Dinamo Kiev heeft een enorme stap richting kwalificatie voor de Champions League gezet. De Oekraïners waren in de heenwedstrijd met 1-2 te sterk voor AA Gent.

Dinamo, dat in de vorige ronde nog AZ uitschakelde, begon sterk. Na nog geen tien minuten kon Vladyslav Supryaha na matig verdedigen van de thuisploeg dichtbij binnen tikken. Het doelpunt werd in eerste instantie nog afgekeurd wegens buitenspel, maar de VAR greep terecht in. Pas in het slot van de eerste helft stichtten de Buffalo’s gevaar en het resulteerde wel direct in een goal. Invaller Tim Kleindienst knikte een corner tegen de touwen.

Tien minuten na rust ging  het alweer fout voor de Belgen. Op enkele minuten tijd liep Roman Bezus, die nota bene tegen Oekraïense landgenoten speelden, tegen twee gele kaarten aan, waardoor Gent de rest van de wedstrijd met zijn tienen moest afwerken. Dat vertaalde zich ook in het wedstrijdbeeld: de Buffalo’s trokken zich terug en Dinamo probeerde vanuit balbezit voor meer kansen te zorgen. En die tactiek loonde. Na 78 minuten belandde de bal met een gelukje in de voeten van Carlos De Pena, die de 1-2 door de benen van de doelman mikte.

Met tien man was Gent niet bij machte om de bakens daarna nog te verzetten. De bezoekers bleven op hun beurt aandringen, maar konden ook geen grote kansen meer creëren. De schade bleef dus al bij al beperkt voor de gastheren. Al zullen ze hun niveau spectaculair moeten opkrikken om volgende week minstens twee keer te scoren in Oekraïne.

Scoreverloop: (9′) Vladyslav Supryaha 0-1, (41′) Tim Kleindienst 0-2, (79′) Carlos De Pena 0-3

Kan Dynamo iets uitrichten in de groepsfase van de CL?