‘Als ik Schuurs zie, denk ik aan jongens die je boodschappen helpen inpakken’

Foto: ‘Als ik Schuurs zie, denk ik aan jongens die je boodschappen helpen inpakken’

Perr Schuurs krijgt bij Ajax bijles van assistent-trainer Winston Bogarde, maar het contrast tussen de huidige centrumverdediger en de oud-international is natuurlijk enorm. Dat concludeert Nico Dijkshoorn ook in zijn nieuwe Voetbal International-column.

Hij schrijft namelijk: “Ik Perr Schuurs ook voor eeuwig lief, omdat hij iets heeft opgestoken van zijn tegenpool, Winston Bogarde. Als ik Perr Schuurs zie, dan denk ik aan jongens die in de buurtsuper je boodschappen helpen inpakken. Bij Perr Schuurs denk ik aan kinderen die bij veertig graden onder nul aanbellen en vragen of je Kinderpostzegels wilt kopen. Perr heeft een aardige uitstraling tot de tiende macht.”

Bij Bogarde heeft de columnist toch een ander gevoel: “Als ik die zou tegenkomen, zou ik meteen mijn verontschuldigingen aanbieden. Voor alles. Maakt niet uit wat. Sorry, meneer Bogarde, voor mijn leven tot nu toe. Gewoon voor de zekerheid, om hem niet boos te maken.”

Dijkshoorn sluit af: “Ik las in een interview met Schuurs dat hij van Bogarde heeft geleerd op het veld nooit te lachen. Lachende mensen, daar loopt het slecht mee af. Kijk maar naar Hans Kraay junior. Het mooie is dat Schuurs dat nu ook echt probeert. Dat levert heerlijke beelden op. Je ziet een padvinder in hart en nieren die probeert te kijken alsof hij met zijn blote handen je lever uit je lichaam wil trekken.”

Vind jij dit ook mooi?

  • Zeker
  • Nee
579+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie