TRANSFERUURTJE: Ajax-deal, PSV naar Barça, Suárez heeft het gehad

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-deal, PSV naar Barça, Suárez heeft het gehad

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax toont zich de laatste jaren een uitstekende onderhandelaar. Sergiño Dest vertrekt naar Bayern München en de Amsterdammers vangen de hoofdprijs (of dan in ieder geval bijna) voor de vleugelverdediger. De Telegraaf schrijft op dinsdag: “De transfer van Sergiño Dest (19) naar Bayern München is weer een flinke stap dichterbij gekomen. De Duitse topclub bracht maandag een tweede bod uit en nadert de vraagprijs van Ajax, die 20 miljoen euro vast en 5 miljoen euro aan bonussen bedroeg.” Afgelopen zondagmiddag konden we al zien dat er een transfer op komst is: “Ajax wilde de eerste twee competitieduels het risico op een blessure – en het mislopen van vele miljoenen – al niet meer nemen en liet Dest door Erik ten Hag op de bank zetten. Ajax probeerde afgelopen zomer het tot medio 2022 lopende contract van Dest open te breken, op te waarderen en te verlengen, maar de speler gaf aan weg te willen. Alle partijen rekenen deze week op een akkoord over de transfersom.”

Feyenoord was eigenlijk van plan om kwalitatief in te kopen op de transfermarkt, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Mohammed Kudus vertrok van FC Nordsjaelland naar Ajax, waar men in De Kuip aanvankelijk ook dacht dat de Ghanees haalbaar was… Het Algemeen Dagblad schrijft op dinsdagochtend: “Feyenoord kon door de coronacrisis niet dusdanig investeren dat de ploeg kwalitatief beter is dan vorig seizoen. Al was dat wel het plan. Als voorbeeld noemde Dick Advocaat de naam van Mohammed Kudus van Ajax, die ook bovenaan het lijstje stond van Feyenoord in een periode dat de club dacht de Ghanese Deen ook te kunnen betalen. Er werd vervolgens heel bescheiden ingekocht, transfervrij spelers opgehaald of gehuurd. De nieuwelingen maken het elftal nog niet beter.”Gyrano Kerk lijkt een ploeggenoot te worden van Ajax-huurling Razvan Marin bij het Italiaanse Cagliari. Volgens De Telegraaf heeft de sterkhouder van FC Utrecht in ieder geval een persoonlijk akkoord bereikt met de Serie A-club. De krant onthult op dinsdagochtend: “De Italiaanse droom van FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk komt steeds dichterbij. Serie A-clubs Cagliari en Hellas Verona hebben serieuze biedingen gedaan op de aanvaller van FC Utrecht en inmiddels is duidelijk geworden, dat Kerk een akkoord heeft met Cagliari over zijn persoonlijke voorwaarden. Bronnen in Italië melden dat Cagliari en Kerk overeenstemming hebben bereikt over een contract van vier seizoenen.” Er is nog wel een verschilletje tussen vraag en aanbod. Waar de Domstedelingen 10 miljoen euro willen hebben voor Kerk, bedraagt het laatste bod van Cagliari 7 miljoen euro…

Het zat er al eventjes aan te komen, maar nu is het dan ook daadwerkelijk officieel: Sam Lammers vertrekt voor 10 miljoen euro van PSV naar Atalanta Bergamo. Dat maken de Eindhovenaren en Italianen bekend via de officiële kanalen. Op zijn clubwebsite schrijft PSV: “PSV en Atalanta Bergamo hebben een akkoord bereikt over de transfer van Sam Lammers. De 23-jarige aanvaller vertrekt per direct naar Italië.” Lammers reageert: “Het was een moeilijke beslissing om PSV te verlaten. Ik heb hier bijna tien jaar gespeeld en ben vanuit de jeugd doorgestroomd naar het eerste elftal. Uiteindelijk kies ik nu voor het spelen in een topcompetitie, omdat ik denk dat dit het beste is voor mijn ontwikkeling. Graag wil ik PSV bedanken voor de kansen die ik heb gekregen.”

Buitenland:

Luis Suárez heeft het helemaal gehad met FC Barcelona na de zoveelste bizarre wending in zijn transfersoap. De Uruguayaan moest per se vertrekken uit Catalonië en bereikte een akkoord met zijn werkgever over een contractontbinding, maar nu krabbelen de Catalanen opeens terug. En dat heeft alles met de concrete interesse van Atlético Madrid te maken. De spits verwachtte transfervrij naar het Estadio Wanda Metropolitano te kunnen vertrekken, maar de clubleiding van Barça heeft opeens eurotekens in de ogen gekregen. Volgens het dagblad Sport moeten de Madrilenen een afkoopsom betalen voor hun doelwit en daar wil de club van oefenmeester Diego Simeone niet aan. Omdat Suárez per se naar Atlético wil vertrekken, dreigt er een nieuwe botsing.

Gonzalo Higuaín transfereerde eerder van Juventus naar het Amerikaanse Inter Miami CF, maar de Italianen hebben al bijna een vervanger binnen. Álvaro Morata is inmiddels geland op het vliegveld van Turijn en ondergaat snel een medische keuring. De Telegraaf schrijft over de aanstaande deal tussen De Oude Dame en Atlético Madrid: “In de zoektocht naar een nieuwe spits is Juventus uitgekomen bij een oude bekende. De Italiaanse kampioen staat op het punt om Álvaro Morata weer vast te leggen. De 27-jarige Spanjaard arriveerde maandagavond op het vliegveld in Turijn en wordt dinsdag medisch gekeurd.”

Had Kudus goed bij Feyenoord gepast?

  • Ja
  • Nee
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
53+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
30+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
20+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
10+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
220+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
89+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
28+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
143+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
56+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
83+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
441+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
192+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
286+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
786+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
166+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8617+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1944+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3265+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
577+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
965+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie