Feyenoord komt in actie na uithaal Mark Rutte

Foto: Feyenoord komt in actie na uithaal Mark Rutte

Afgelopen zondagmiddag ging het wat betreft de coronamaatregelen behoorlijk mis in De Kuip bij Feyenoord tegen FC Twente. Minister-president Mark Rutte haalde gisteren uit naar de supporters van de Rotterdammers: “Gewoon je bek houden als je er zit, naar die wedstrijd kijken en niet schreeuwen. Dat is te doen.”

De traditionele topclub heeft geluisterd en gaat bij de volgende thuiswedstrijd meer security en stewards inzetten om sneller in te kunnen grijpen bij wangedrag. Bij de wedstrijd tegen de Tukkers (1-1) werd Feyenoord al bijgestaan door 400 suppoosten. Woordvoerder Raymond Salomon reageert in De Telegraaf: “Dat is een ongekende inzet van mensen. Het zijn aantallen die de club normaal gesproken alleen inzet bij wedstrijden waarbij het stadion tot werkelijk de allerlaatste stoel is uitverkocht.”

Hij reageert op de woorden van de minister-president: “Feyenoord snapt de frustratie bij premier Rutte over de oplopende cijfers. Die delen alle voetbalclubs, want ook wij worden echt keihard getroffen door de pandemie.”

Salomon voegt daar wel aan toe: “Ook de supporters hebben het beste voor met de club en willen corona bestrijden. Maar er is meerdere momenten kortstondig gezongen, gejuicht en sprake geweest van gefluit of boegeroep. Ook werd niet door alle bezoekers consequent de anderhalve meter afstand in acht genomen, ondanks dringende verzoeken daartoe. Om die reden zullen we komende wedstrijd nog weer extra teams inzetten, bovenop genoemde reeds massale inzet. Deze teams zullen nog meer gaan toezien op goede naleving van de anderhalvemeterregel, specifiek op vakken waar het afgelopen zondag niet goed ging.”

Goed?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie