Geschorste Stengs mist twee Eredivisie-duels en kan zich concentreren op Oranje

AZ moet Calvin Stengs de komende Eredivisie-duels tegen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam missen. De aanvaller werd zaterdag in het duel tegen PEC Zwolle uit het veld gestuurd en kreeg een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Al na zeventien minuten kon Stengs, tijdens de eerste competitiewedstrijd van de Alkmaarders inrukken. De international maakte van achteren een tackle op PEC-verdediger Kenneth Paal, waarbij de tegenstander geraakt werd. Na het zien van de videobeelden besloot scheidsrechter Serdar Gözübüyük Stengs een rode kaart te geven. Met tien man speelde AZ met 1-1 gelijk, terwijl de Zwollenaren ook eindigden met een speler minder. Acht minuten voor tijd trapte Thomas Lam na. Hij kreeg vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

AZ-trainer Arne Slot vond dat er bij het toekennen van de straf voor Stengs gekeken moest worden naar de impact van de overtreding: “Ik zie op een rare plek een contactmoment. Het is aan de VAR en de scheidsrechter om in te schatten hoe groot de impact is. Die impact was er totaal niet, want hij staat gewoon op. Het is wel een rare overtreding. Dus dat de VAR er in eerste instantie naar kijkt, snap ik volledig, maar dat er vervolgens niet volgens mijn logica naar wordt gekeken, snap ik minder.”

Stengs lijkt zich zo op te kunnen maken voor interlandvoetbal. Nederland speelt tussen 7 en 14 oktober drie interlands. De 21-jarige aanvaller is opgenomen in de voorselectie van Oranje.

240+
Gio vol lof over Ajax-kandidaat: “Hij maakt spelers beter”
17:31
168+
‘Barça veegt bod van 60 miljoen van tafel’
17:11
114+
Wereldsterren in actie bij Ajax Legends tegen BIF All Stars: wedstrijd met fraai doel