Van Hanegem over De Boer: ‘Ajax-spel was zó saai’

Foto: Van Hanegem over De Boer: ‘Ajax-spel was zó saai’

Frank de Boer wordt hoogstwaarschijnlijk snel aangesteld als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De KNVB nam eerst contact op met Frank Rijkaard en Peter Bosz, maar de eerstgenoemde is met pensioen en de laatstgenoemde ligt nog vast bij Bayer Leverkusen.

Willem van Hanegem schrijft vandaag in zijn column in het Algemeen Dagblad: “De KNVB is bij Frank de Boer uitgekomen. Eerst belden ze een stomverbaasde Frank Rijkaard, die al jarenlang het voetbal slechts zijdelings volgt. Daarna belden ze Peter Bosz, waar Jan Smit en Nico-Jan Hoogma precies van wisten hoe zijn contract eruitzag en die deed het natuurlijk ook niet. En toen kwamen ze uit bij Frank de Boer.”

De Kromme vervolgt: “Ik hoop dat hij het goed zal doen, hoor, laat dat duidelijk zijn. Maar echt goed presteerde hij niet de laatste jaren. Bij Ajax pakte hij vier titels, maar bij de laatste twee moesten de mensen af en toe wakker gemaakt omdat het spel zo saai was.”

Henk ten Cate is helemaal niet gebeld: “Dat had ik graag anders gezien, dat is inmiddels wel bekend. Louis van Gaal is ook niet gebeld en dat zou alles te maken hebben met het idee van de spelersgroep. Die denkt dat een coach die alles naar zich toe trekt niet bij deze groep past. Dat kan, zeg ik eerlijk. Maar dat betekent wel dat ze het meteen waar zullen moeten maken als De Boer straks ja heeft gezegd. Zij willen dit ingeslagen pad volgen, dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
351+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie